Annons:

Sök

Annons:

Elmér om situationen:

Michael Elmér säger att föreningen behövde välja en väg framåt. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Elmér om situationen: "Föreningen behövde välja en väg"

Redan innan säsongsstart får Jonas Karlsson sparken av Vimmerby IBK. Hans tilltänkta kollega Michael Elmér säger att han inte vill diskutera situationen ingående i media.
– Jag upplever ingen konflikt, men vi har tyckt olika i vissa saker, säger han.

Annons:

I måndags kväll, i ett kort Facebook-inlägg, meddelade Vimmerby IBK att klubben entledigar Jonas Karlsson från uppdraget som tränare i VIBK:s herrlag. Ett beslut som överraskade många – och som huvudpersonen själv tog väldigt hårt.

– Jag blev chockad, sedan var jag ledsen och nu känner jag mig arg och besviken. Jag har inte gjort något fel. Jag har lagt ned min själ och gjort ett fantastiskt jobb enligt alla människor, men ändå får jag en yxa i ryggen, sa Jonas Karlsson bland annat.

Michael Elmér säger på onsdagen att han inte vill diskutera det som har hänt särskilt ingående i media.

– Det är jättetråkigt att det blev så här, men jag fick en arbetsbeskrivning när jag skrev på för VIBK i april. Jag har jobbat utefter det, men jag och Jonas har tyckt olika vissa saker. Jag upplever ingen konflikt, men klubben kom till ett vägskäl där det inte fungerade. Det är tråkigt, jag hade helst sett att det skulle ha fungerat. Jag har mycket gott att säga om Jonas, men alla har sina brister. Jag ser inget behov av att kasta skit. Min arbetsgivare är Vimmerby IBK och jag är professionell och följer den arbetsbeskrivning jag har fått, säger Michael Elmér.

"Inte haft samsyn"

Att styrelsen behövde välja mellan Elmér och Karlsson verkar ha varit oundvikligt.

– Vi har inte haft samsyn i viktiga frågor och då måste föreningen välja en väg när det inte funkar med samarbetet. Jag förstår att det blir känslomässigt för Jonas. Det kunde ha varit jag som stod på andra sidan och då hade jag fått gilla det läget. Jag hade hellre sett ett bra samarbete, men nu blev det som blev det. Föreningen har en demokratisk styrelse och jag får förlika mig med deras beslut. 

Har du sagt något till styrelsen om att det är du eller han som måste gå?

– Jag har beskrivit hur jag har sett på det. Vi har haft enskilda möten, både jag och Jonas, med styrelsen och vi har haft möten tillsammans. Det finns inga rätt eller fel, det finns minst två versioner här och styrelsen har fått ta beslut utifrån hur de måste göra för att gå vidare. Jag avundas dem inte, det har säkert varit skittufft.

Jonas Karlsson säger att du har ett kortsiktigt tänk kring att få upp VIBK i division 1. Hur ser du på det?

– Jag tänker inte kommentera det egentligen. Vi har uppfattat saker på olika sätt. Jag har en filosofi, Jonas har sin filosofi. Vi tycker inte likadant. Jag säger inte att någon har mer rätt vad den andra har, man kan ha olika åsikter.

Har du ett kortsiktigt tänk?

– Min arbetsbeskrivning från VIBK är att jag ska rusta VIBK för att få ett så bra lag som möjligt. Jag tycker inte det är så enkelt att säga att det är kortsiktigt eller inte. Om någon är orolig för att jag inte ska värna om VIBK-produkter och bara värva utifrån så är det inte så. Jag kommer värna om VIBK-produkter. Två av de nyförvärv vi har gjort är gamla VIBK-spelare. Jag ser inte det som kortsiktigt tänk, men sedan finns det alltid en diskussion om hur långt perspektiv man kan ha i idrottens värld. Facit vet man inte förrän efteråt. 

"Väldigt taggad"

Jonas Karlsson säger till Dagens Vimmerby "att man satsar på spelare som inte tränar och inte vill göra det som krävs" och att "det blir ett luftslott och Vimmerby IBK ska inte vara konstgjord andning". 

– Jag vill inte kommentera det mer än att min bild är att truppen är väldigt taggad på att det ska bli en bra säsong. Min känsla är att gruppen vill göra en bra säsong. 

Hur tror du att det här kommer påverka VIBK?

– Jag har inte hört några negativa tongångar alls. Vad som sägs bakom lyckta dörrar vet jag inte, men min känsla är att truppen är väldigt taggad. Vi har Westervik i en träningsmatch på fredag och vi måste ha fokus på det. Mitt mål är att få fokus på innebandy så fort det bara går, det är det vi ska sträva åt.

Har du haft någon kontakt med honom efter beskedet?

– Nej, vi har inte haft någon kontakt.

Michael Elmér säger att han tycker att det är olyckligt att det har blivit så här.

– Det bästa hade varit om den här kombon hade fungerat. Att vara ensam är inte det bästa varken sett till arbetsbelastning eller kompetensmässigt. Min arbetsbelastning kommer vara högre framöver och det kommer gruppen märka. Jonas har en hög arbetsmoral och mycket kompetens, så det kommer att märkas.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: