Annons:

Sök

Annons:

Formstarkt Vimmerby IBK går för ny hemmaseger

Michael Elm´+er och hans serieledande Vimmerby IBK ställs på fredagen mot bottenlaget Månsarps IBK.

Formstarkt Vimmerby IBK går för ny hemmaseger

Serieledning med fyra poäng. Flest mål gjorda av alla lag i serien, och minst antal insläppta. Vimmerby IBK har inlett division 2-säsongen strålande. På fredagskvällen väntar hemmamatch mot bottenlaget Månsarps IBK.

Annons:

– Visst har vi fått en jättebra start. Sedan är det så att varje vecka är en ny vecka, och med nya motståndare. Månsarp parkerar lite längre ner i tabellen, och vill garanterat slå serieledaren. Vi måste vara hundra procent skärpta och påkopplade, säger VIBK-tränare Michael Elmér.

– Vi är så klart nöjda så här långt – framför allt med att vi har satt försvarsspelet. Sedan har jag min målsättning, och det är därför jag har coachat även när vi har haft ledningen med många mål. Vi ska inte vara nöjda med en 13-8-seger, utan ska spela på topp i 60 minuter.

Har videoanalyserat motståndarna

Elmér berättar att laget har haft en bra träningsvecka, samt att man har videoanalyserat både sin egen senaste match (hemmasegern mot Slätafly) samt Månsarps 5-1-seger hemma mot Nässjö.

– Vi har tittat lite på deras pp, hur de vill ta avslut och hur de lägger upp sitt presspel när de får läge. Det ger trygghet att ha lite koll, men i första hand ska vi se till att komma upp i vår nivå, då ska vi bemästra det här gänget, säger Michael Elmér.

Sjukdom i truppen

Laget har dragits med lite sjukdomar (Mattias Zeilon och Elias Travtjenko) samt någon skada (Kevin Hultman).

– Vi får se hur det blir. Vi tar ut en trupp på 15-16 man efter torsdagens träning. Vi startar på 15 spelare mot Månsarp. Det är viktigt att vi håller många spelare i gång och att alla får erfarenhet, säger Elmér.

Sedan tidigare är det bestämt att Patrik ”Bobby” Karlsson vaktar målet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: