Annons:

Sök

Annons:

Mer påkopplat VIBK när det är dags för hemmapremiär

På lördagen spelar Micke Elmér och hans Vimmerby Innebandyklubb hemmapremiären i division ett mot Hovslätt.

Mer påkopplat VIBK när det är dags för hemmapremiär

Förlust i division ett-premiären förra helgen för nykomlingen Vimmerby Innebandyklubb. I morgon väntar fjolårets tabellfyra Hovslätt i säsongens första hemmamatch.
– Vi måste göra en stark laginsats över hela linjen, säger tränaren Micke Elmér.

Annons:

Snabbanalysen av VIBK:s premiärförlust med 9-6 i Nyköping lyder; inte tillräckligt bra leverans över 60 minuter.

– Till stora delar är det helt okej, eller till och med bra. Men sett över 60 minuter är vi inte där vi ska vara. Det kändes som att vi var lite tagna av stundens allvar. Det hade inte spelat någon roll om vi hade spelat vid nio på morgonen eller tre på eftermiddagen, vi var tagna som kollektiv, säger VIBK-tränaren Micke Elmér.

Måste vara mer påkopplade 

I morgon lördag väntar säsongens första seriematch i hemmahallen. Motståndare är fjolårets seriefyra Hovslätts IK, som inledde med en 7-6-seger efter förlängning borta mot FBC Kalmarsund Ungdom förra helgen.

– Morgondagen handlar mycket om att vi måste vara mer påkopplade och mer distinkta.

– Samtidigt får vi inte stirra oss blinda på vad det står i vår poängkolumn, utan vi måste titta på de utvecklingsmål vi har och vad de resulterar i. I dagsläget är inte poängen huvudmålet. Vi har sagt att vi ska sätta oss ner med truppen och göra en djupanalys efter tre matcher, säger Elmér.

Samarbete med SSL-klubb 

Vimmerbys tränare har hyfsad koll på Hovslätt.

– Jag vet att de gick upp i ettan för några år sedan, då på VIBK:s bekostnad. Sedan dess har de fått bygga sitt lag i en trygg och lugn miljö, och har nu ett gediget samarbete med SSL-laget Mullsjö.

– Det är många spetsspelare i deras trupp – spelare som ofta tränar med SSL-truppen också. Men vi kommer skaka om Hovslätt. De kommer inte kunna åka till Vimmerby och bara hämta hem poäng.

Hur är läget i ditt lag?

– Det har varit lite krassligt i veckan. På torsdagen hade vi den första homogena träningen den här veckan, och då fattades ”bara” två spelare. Det var bra tempo och bra intensitet. Som det ser ut nu kommer Albin Westergren och Sebastian Elmér inte att spela. Vi kommer starta med tre femmor, sedan får vi se hur matchen utvecklades. Jag kommer matcha så hårt jag kan och som krävs.

Bättre med bara 50 åskådare? 

Precis som vid alla andra allmänna arrangemang är det 50 åskådare som gäller i morgon. Så klart en stor förändring för Vimmerby, som med stor sannolikhet annars hade mötts av jublet från 700 personer på läktarna.

Men tränare Elmér är inte riktigt säker på hur han ska förhålla sig till det.

– Det går ju att läsa bibeln hur man vill. När vi levererar bra, som vi har gjort i tvåan, är de där 700 ett jättestöd. Men i den här truppen är det inte många som har mött riktigt bra och svåra lag, och då vet man inte hur de reagerar med full läktare.

– Jag väljer att se det som att 50 åskådare är bättre än noll. Och vem vet, i premiärmatchen hemma kanske det är bättre med 50 personer som ser på?

Vilka 50 kommer få gå på matchen?

– Föreningen har valt att i första hand erbjuda möjligheten till dem som har årskort. Samtliga 50 biljetter till morgondagens match är sålda, så det kommer inte finnas några biljetter vid entrén, säger Micke Elmér.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: