Annons:

Sök

Annons:

Stabil seger för Vimmerby Innebandyklubb i genrepet

Victor Wall gjorde två mål när Vimmerby vann i genrepet inför kommande helgs seriepremiär. Foto: Ossian Mathiasson

Stabil seger för Vimmerby Innebandyklubb i genrepet

En stabil seger i dagens genrep gör att Vimmerby IBK tar sig an division ett-premiären borta mot Nyköping kommande helg med stort självförtroende.
– Segern ger en bra känsla och vi vet vad som krävs, summerar tränaren Micke Elmér efter 5-3 mot Sandared.

Annons:

På söndagen spelade nykomlingen i division ett, Vimmerby Innebandyklubb, sitt genrep inför seriepremiären borta mot FBC Nyköping på lördag.

Matchen spelades mot en annan nykomling i ettan, Sandareds IBS från Borås-trakten, som sopade hem division två Västergötland i överlägsen stil i vintras.

Och det är ett VIBK med gott självförtroende som kliver in i serien om en knapp vecka. I dagens match blev det seger med 5-3.

– Verkligen. Segern ger en bra känsla och vi vet vad som krävs. Samtligt är det ju så att alla är medvetna om att det är något helt annat när vi börjar spela om poäng, säger VIBK-tränaren Micke Elmér.

Wall och Green tvåmålsskyttar

Vimmerby inledde starkt, och Elias Travtjenkos ledningsmål kom redan i den andra minuten. Genom ytterligare två mål av Victor Wall hade VIBK ledningen med 3-0 när halva matchen var spelad.

– Då spelade vi lite på ledningen. Deras första mål kom inte förrän det var mindre än tio minuter kvar. Lite otacksamt för Linus (Olsson) i målet, jag hade unnat honom att få hålla nollan, säger Micke Elmér.

Strax därefter satte Jonathan Green 4-1, och trots att Sandared gjorde både 4-2 och 4-3 inom loppet av några minuter på slutet så var det aldrig någon större fara.

– Nej, jag kan inte säga att jag var speciellt orolig. De hade några tillfällen under matchen, men det var aldrig så att de skapade någon kraftig press eller något spelövertag på oss. Sedan är det ju alltid kul med lite nerv i matcher, säger Elmér

Slutresultatet 5-3 fastställdes sedan av Jonathan Green med 16 sekunder kvar av matchen.

 

Hur är känslan. Är ni där du vill att ni ska vara vid den här tidpunkten?

– Vi har spelat sju träningsmatcher, kört en cup och har haft bra träningar, så totalt sett tycker jag att försäsongen har sett bra ut.

Vad händer den här veckan fram till premiären?

– Det blir att nöta mycket detaljer. Vi har ställt in det rena fyspasset och kör bara med boll. Dessutom kommer våra pendlare att vara på plats samtliga träningar den här veckan.

Bäst i matchen mot Sandared var backarna John Pettersson och Hampus Carlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: