Annons:

Sök

Annons:

VIBK kan ta jättekliv mot division 1 i seriefinalen

Vimmerby IBK kan göra ett avgörande ryck i riktning mot ett division 1-avancemang i egenskap av tre poäng i seriefinalen mot CL98. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK kan ta jättekliv mot division 1 i seriefinalen

Tre poäng mot både Nybro och Ingelstad. I morgon kväll kan Vimmerby IBK dryga ut serieledningen mot serietvåan CL98 och ta ett jättekliv mot division 1-avancemanget. 
– Det politiskt korrekta svaret är att vi inte tittar på tabellen, säger VIBK-coachen Michael Elmér.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IBK:s tränare Michael Elmér har flera gånger nämnt hur viktig januari månad är och sagt att de vill ha så många poäng som möjligt när månaden är klar. 

Efter jul- och nyårsuppehållet har VIBK mött idel topplag och tagit full pott mot både serietrean Nybro och seriefyran Ingelstad. 

Spännande seriefinal väntar

I morgon kväll väntar en ren seriefinal mot andraplacerade CL98. Det är verkligen en match som kan bli avgörande för säsongsutgången då Vimmerby, som står på 36 poäng och leder serien, ligger två poäng före ett jagande CL98.

– Det är klart att alla i det här läget, oavsett publik, media eller spelare, har någon form av koll på tabellen. Vi står ändå fast vid att matcherna i januari ska spelas. När januari är färdigspelat ser vi vilket utgångsläge vi har, sedan är det klart att man vill få det klart så fort det bara går. Här kommer vi kriga in till sista matchen för att nå så högt vi kan, säger Michael Elmér och fortsätter: 

– Ingen vill bli ihågkommen som laget som ledde serien och tappade allt på slutet. Det blir både en piska och en morot. Vi har en lättare avslutning än vad de andra topplagen har men vi möter tuffa lag som är indragna vid det nedre strecket och de har något att spela för. 

"En god känsla i magen"

Om VIBK vinner morgondagens match har de tagit maximala nio poäng mot toppkonkurrenterna och kan summera en väldigt lyckosam start på det nya året. 

– Jag har en god känsla i magen. Det är seriefinal i 15:e omgången. Vi har redan spelat ett par seriefinaler denna säsong men det har varit tidigare under säsongen så nu blir det en annan sak, säger Elmér. 

Han tycker att det byggs upp en helt annan känsla till den här matchen och att det påminner om hur det känns inför en seriepremiär. 

– Det finns en viss form av osäkerhet om var man står när man möter ett så pass bra lag som CL98. Men jag är ändå trygg i att vi har ett bra grundspel och en stark lagmoral som vi har visat i de senaste matcherna. 

"Byten som ger skön ståpäls"

Vimmerby hamnade i ett 2–3-underläge i början av tredje perioden i senaste matchen mot Ingelstad och vände sedan tillbaka till seger med 5–3. 

– Jag har sett den tredje perioden flera gånger på video. Jag är nöjd med hur vi agerar i ett antal byten, både när vi ligger under och när vi just vänder på matchen och gör 3–3 och 4–3. Det är byten som ger skön ståpäls med tanke på hur bra vi utför dem, jag har ändå hållit på med innebandy ett tag. 

Samtidigt som VIBK möter CL98 i en högintressant seriefinal spelar Vimmerby Hockey, överlägsen serieledare i Hockeyettans fortsättningsserie, hemmamatch mot HC Dalen och all publik bjuds på fri entré. 

– Jag har inga hard feelings, det har varit känt i en och en halv månad. Vi har gjort vad vi kan för att flytta vår match till helgen och inte beröva Vimmerbypubliken på två bra matcher. Vi kunde inte få till en flytt. Det sportsliga måste ändå gå före så jag hoppas att vi kan komma upp i 400–600 åskådare. Det får vi vara nöjda med, annars hade man givetvis hoppats på en kokande arena med 700–800 åskådare.

VIBK har samtliga spelare tillgängliga till morgondagens seriefinal.

Fakta

VIBK:s lag mot CL98:

Målvakt: Patrik Karlsson (Ludwig Strömsten)

Förstafemman: Johan Carlsson d.ä, Melwin Hemmingsson – Albin Alfonsson, Victor Wall, Jonatan Green

Andrafemman: Ricky Gustafsson, Hampus Carlsson – John Pettersson, Jonas Elofsson, Mattias Zeilon 

Tredjefemman: Hampus Svensson Starkenberg, Jens Lidesjö – Sebastian Elmér, Kevin Hultman, Elias Trawtschenko

Extraspelare: Jesper Nilsson

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: