Annons:

Sök

Annons:

VIBK tog ny skön seger – men spelare fick föras till sjukhus

VIBK jublar efter ett av sina mål i 6-5-segern. Foto: Simon Henriksson

VIBK tog ny skön seger – men spelare fick föras till sjukhus

Vimmerby IBK höll undan mot Kalmarsund Ungdom och vann med 6-5. Tråkigare var att unge Edith Edvarsson fick föras till sjukhus.
– Vi får hoppas att det inte är så allvarligt, säger tränaren Sandra Elmér.

Annons:

Redan efter tre minuter gjorde Edith Edvarsson 1-0 för Vimmerby IBK i hemmamatchen mot topplaget Kalmarsund. Men det blev också bland det sista hon gjorde i matchen. 

– Hon gick på en smäll och är på väg till akuten. Vi vet inte om det är hälsenan eller något. Vi vet inte vad det är, men jag ska ha kontakt med henne sen, säger VIBK-tränaren Sandra Elmér.

Edvarsson ska röntgas.

– Hon har haft en liknande skada innan och mycket stukningar, så vi får se hur det går.

"Stor potential"

Själva matchen, då? Jo, den dominerade Vimmerby IBK målmässigt i två perioder. VIBK ledde med 3-0 efter den första och efter 40 spelade minuter stod det 6-1. Allt talade för att Vimmerby var på väg mot en storseger.

– Vi följer matchplanen där och allt flöt på för oss. Det var lite strumprullare och så, mycket gick med oss. Det var härligt, säger Elmér. 

Men i den tredje hände något. Kalmarsund gick snabbt fram till 6-4 och tvingade hemmaledningen till en timeout. 

– De ökade sitt tempo och pressade våra backar mer. Vi hamnade lite i gungning och blev lite tröta. Vi fick gå ganska kort på folk och kanske slappnade vi av lite efter 6-1. Det är alltid en farhåga. Vi sa i pausen att vi inte behövde göra mål, utan kunde hålla i bollen. Det blev lite onödigt spännande. Ibland behöver vi tänka lite på att hålla position och inte bara titta boll. Det blev lite mycket bolltittande ibland. 

Kalmarsund gjorde även 6-5, men sedan stängde VIBK igen butiken. Segern var den tredje i serien och också den tredje på de fyra senaste matcherna. 

– Det är fantastiskt. Tjejerna är riktigt duktiga, det finns stor potential. De som är här är de som verkligen vill det här och krigar på. 

Kan vara sjua

Men motståndet var också ett lag i stora problem. Flera spelare har slutat efter en turbulent vecka i klubben.

– Det var nog sex, sju spelare som saknades. Vi visste det, men bestämde oss för att inte lägga fokus på det. I stället skulle vi ha med oss den goda känslan från Vetlanda. 

Efter trepoängaren är VIBK, åtminstone tillfälligt, uppe som sjua i tabellen.

– Vi får hoppas att Östra slår Vetlanda, det vore skönt att gå om Vetlanda nu. 

Fakta

Poäng VIBK: Greta Koponen (2+1), Elin Andersson (1+2), Ammelie Lennström (1+1), Malin Engström (1+0), Edith Edvardsson (1+0), Emma Djurstedt (0+1). 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: