Vimmerby IBK nära mäktig vändning mot Karlskrona

Vimmerby IBK var nära att hämta upp ett stort underläge i tredje perioden i eftermiddagens match. Arkivbild. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby IBK blev utan poäng i Karlskrona, men det var nära…
Hemmalaget vann till slut med 7-5 – trots en stark insats och mäktig upphämtning i den tredje perioden av VIBK.

Vimmerby gjorde en väldigt bra match, och utmanade verkligen tabellsexan.

FBC Karlskrona gick visserligen fram till 2-0 efter sex minuter, men VIBK:s Ingrid Snickars reducerade till 2-1 i slutet av perioden och Vimmerby var med i matchen igen.

Karlskrona ryckte

I den andra perioden ryckte sedan Karlskrona till 6-1, men det var inte siffror som var rättvisande, enligt VIBK-tränaren Sandra Elmér.

– Vi hade gott om chanser under hela matchen men fick inte utdelning i de två första perioderna, säger Elmér.

Utdelning fick man däremot i den tredje perioden, och ett vilt kämpande VIBK var så när att vända matchen.

"Grymt imponerad"

Inom loppet av åtta minuter gjorde VIBK fyra mål (Emma Sjökvist 2, Edith Edvardsson och Elin Andersson) och med minuten kvar att spela var ställningen 6-5.

Med en halv minut kvar att spela lyckades dock hemmalaget avgöra mot ett hårt jobbande VIBK.

– Jag är så grymt imponerad av tjejerna. De är taggade, kämpar och när vi ligger under är det inga huvuden som hänger. Gång på gång visar de hur mycket de kan, och visst är det skönt att ha med sig en sådan här period inför kommande match, säger Sandra Elmér.

Eloge till hela laget

I och med förlusten ligger Vimmerby kvar på åttonde plats, vilket är detsamma som kvalplats för att hålla sig kvar i division ett.

Inför kommande helgs sista omgång ligger VIBK tre poäng före nian Ryds SK, och en poäng efter Vetlanda IBF på fast mark, men har sämre målskillnad än båda dessa.

Vimmerby tar då emot Värnamo IK, medan Ryds SK möter just Vetlanda.

Efter dagens match ville Sandra Elmér ge en stor eloge till hela laget, men ett extra plus till Edith Edvardsson och Malin Engström.