Annons:

Sök

Annons:

VIBK med gott självförtroende jagar första poängen

Amelie Lennström och hennes Vimmerby IBK jagar säsongens första poäng i lördagens hemmamatch mot Östra. Foto: Simon Henriksson

VIBK med gott självförtroende jagar första poängen

Vimmerby IBK gjorde en kanoninsats senast mot topplaget Värnamo i innebandyns division 1. I morgon, lördag, väntar Östra SK, och tränaren Sandra Elmér tror på god chans till säsongens första poäng.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IBK har visserligen inlett division 1-säsongen med åtta raka förluster, men efter den urstarka insatsen senast mot topplaget Värnamo (förlust med 5-4 borta) kommer laget fullpumpat med självförtroende till lördagens hemmamatch mot femman Östra SK.

"Nu vet de att de kan"

Nya tränaren Sandra Elmér tror stenhårt på sitt lag.

– Matchen mot Värnamo var viktig att få. Nu vet tjejerna att de kan, och de har verkligen kunskap för det. Överlag ser det bra ut, vi har haft bra träningar i veckan och tjejerna är positiva och glada. Någon gång kommer ju poängen, och jag tror att det blir i morgon, säger hon.

– Vi har analyserat den senaste matchen, och det var glädjande att se att de direkt visste var de skulle vara på banan i olika situationer och att man jobbade som ett lag.

Edvardsson med stukad fot

VIBK, som tidigare stundtals kommit till match med på gränsen till katastrofalt få spelare, mönstrar på lördagen hela 13 utespelare och en målvakt.

– Edith Edvardson stukade foten senaste, men hon har varit med laget på träningarna den här veckan. Det är viktigt att vi får ihop sammanhållningen, och jag hoppas att hon kan vara med mot Östra, även om hon bara sitter på bänken eller kanske klarar av något enstaka byte, säger Sandra Elmér.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: