Annons:

Sök

Annons:

Fint utgångsläge inför slutspurten:

Ludwig Strömsten är tillbaka i Vimmerby IBK:s mål när FBC Karlskrona väntar på bortaplan i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Fint utgångsläge inför slutspurten: "Går inte tänka att vi fick stryk senast"

Vimmerby IBK har lagt beslag på en av två uppflyttningsplatser till division 1 med sju matcher kvar. 
– Vi ska fokusera på nästa insats och nästa byte och inte börja eller fortsätta titta på någon tabell, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Annons:

Vimmerby IBK har, trots förra helgens uddamålsförlust mot CL98 som övertog serieledningen i division 2, kopplat ett järngrepp om uppflyttning till division 1 och har allt i egna händer. 

Både ettan och tvåan tar klivet upp i seriesystemet och VIBK, som är nedputtad till andraplatsen, har ändå sex poäng ner till jagande Ingelstad och ytterligare en poäng till Nybro med sju omgångar kvar att spela. 

– Vi kan göra misstaget att börja fokusera på tabellen, att vi ska hålla undan för lagen som jagar oss och vara nöjda med att vi har sex poäng ner till Ingelstad. Mitt fokus ligger på att vi ska fokusera på nästa insats och nästa byte och inte börja eller fortsätta titta på någon tabell. Vi måste fokusera på nästa match och vår egen prestation, det är nyckeln för oss, säger Michael Elmér. 

"Ingen dålig match mot CL98"

Efter nästan två veckor utan match är det dags igen för Vimmerby i kväll. Sjundeplacerade FBC Karlskrona, ett lag som VIBK besegrade med betryggande 7–3 i lagens tidigare möte, väntar på bortaplan. 

– Vi måste komma tillbaka till spelet som vi hade för två veckor sedan. Vi gjorde ingen dålig match mot CL98 mer än valda delar där vi inte satte chanserna som vi skapade. Vi hade fantastiskt mycket avslut på 60 minuter och behöver ha fler avslut på mål för att vinna en sådan match, säger Michael Elmér.

Att hålla en jämn nivå med bra byten över 60 minuter och undvika svackor är vad Elmér önskar sig inför kvällens drabbning.

– Vi behöver komma upp i kvaliteten som vi egentligen kan hålla över 60 minuter. Det går inte tänka att vi fick stryk mot CL98 med uddamålet och tänka att vi inte har något spel längre. 

Hur har ni utnyttjat uppehållet?

– Vid jul- och nyårsuppehållet tränade vi på stenhårt och allt rullade på men vid detta uppehåll drabbades vi av mycket sjukdomar och flera spelare har dragits med skavanker så vi har använt tiden till återhämtning. Vi har haft bättre träningar den här veckan och står helt okej rustade inför matchen, säger han. 

Strömsten vaktar målet

Elmér har ändå samtliga spelare tillgängliga till kvällens match i Blekinge. Ludwig Strömsten får chansen mellan stolparna efter att Patrik Karlsson stått senaste matchen mot CL98. 

– Båda målvakerna har varit friska och tränat på bra under uppehållet. Jag är av den uppfattningen att jag vill ha båda målvakterna igång. 

VIBK:s tre toppkonkurrenter spelar på hemmaplan i afton. Ettan CL98 tar emot nian Månsarps IBK, trean Ingelstad gästas av jumbon Nässjö IBF och fyran Nybro IBK får besök av tian Gnosjö IBK.

Fakta

VIBK:s lag mot Karlskrona:

Målvakt: Ludwig Strömsten (Patrik Karlsson)

Förstafemman: Johan Carlsson d.ä, Hampus Carlsson – Albin Alfonsson, Victor Wall, Jonatan Green

Andrafemman: Ricky Gustafsson, Melvin Hemmingsson – John Pettersson, Jonas Elofsson, Mattias Zeilon 

Tredjefemman: Hampus Svensson Starkenberg, Jens Lidesjö – Jack Fridh, Kevin Hultman, Elias Trawtschenko

Extraspelare: Jesper Nilsson och Sebastian Elmér.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: