Annons:

Sök

Annons:

Elmér om truppbygget:

"Vi får inte bli nostalgiska", säger Michael Elmér om truppbygget.

Elmér om truppbygget: "Vi får inte bli nostalgiska"

Den gångna helgen blev Adrian Brorsson klar för Vimmerby IBK. Michael Elmér säger att klubben vill plocka in tre till fem nya spelare i truppen.
– Vi får inte bli nostalgiska, säger han.

Annons:

Efter många års försök och längtan är Vimmerby IBK klart för division 1. På grund av covid-19 är säsongen slut och jobbet med att sätta en division 1-trupp är igång.

Först att bli klar var hemvändaren Adrian Brorsson som plockas hem från Craftstaden. Det ser – än så länge – inte ut att bli ett stort minuskonto.

– Det är ingen spelare som deklarerat att de inte ska fortsätta. Vi vet att Melvin (Hemmingsson) funderar på att studera och nästan alltid blir det så att någon spelare lämnar. Fyller vi på med fler namn måste vi också titta på truppens utseende. Vi får inte bli nostalgiska i den meningen att de som tog upp laget måste vara med upp. Vi ska förbereda oss som ett division 1-lag. Vi har haft en trupp på 20-25 spelare och det är där vi vill ligga. Tappar vi ingen samtidigt som vi fyller på, så kommer spelare få röra på sig, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Hur många spelare behöver ni få in?

– Jag skulle säga en per position och då rör det sig om tre till fem spelare. Den påfyllnad som vi gjorde förra året är för stor. Vi ska upp en division och måste förstå det. Vi är på en resa och det finns fortfarande mycket att utveckla. 

Hur är den balansgången att säga till spelare att man inte får följa med upp?

– En del kanske faller rent generationsmässigt. Vi har ingen åldersdiskriminering, men det kanske kan finnas andra uppdrag i föreningen? Det får vi titta på. Men det är alltid en svår situation.

Vilka spelare kan det handla om?

– En fingervisning är väl att titta på de tre femmor vi har använt. Får vi in tre till fem spelare är de som tränat och spelat i en fjärdekedja i en svår situation.

Tittar på spets

Det Elmér och övriga tittar på är spets i första hand.

– Vi tittar på Allsvenskan och division 1. Ryktet som VIBK har är positivt för oss. Vi har en fullsatt hall och ett bra renommé. Vi ska sälja in produkten Vimmerby IBK, med allt från publik till en bra stämning i gruppen.

När vill du ha en trupp färdig?

– Vi vill göra klart så fort som möjligt, men vi får se vad som händer. Andra veckan i maj skulle jag vilja ha 80-90 procent klart kring truppen. Sedan finns det alltid någon eller några man väntar på, men det får man leva med. Lockar vi med spelare, som Adrian Brorsson, tidigt så hjälper det till och det hjälper föreningen totalt sett om vi ligger i framkant.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: