Annons:

Sök

Annons:

VIBK KVAR I DIVISION 1 – TRÄNAREN TACKAR FÖR SIG

Emma Sjökvists och Elin Anderssons Vimmerby IBK får förnyat division 1-kontrakt trots att beslutade sist i serien. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK KVAR I DIVISION 1 – TRÄNAREN TACKAR FÖR SIG

Vimmerby IBK spelar även kommande säsong i division 1 – trots jumboplatsen. Tränaren Sandra Elmér har dessutom bestämt sig för att sluta. 
– Det är helhetsbilden som jag inte får ihop med jobb och familj, säger hon. 

Annons:

På måndagen fick Vimmerby IBK det glädjande beskedet att damlaget får förnyat division 1-kontrakt trots att de slutade sist i serien.

Efter sista matchen mot Värnamo var det fortfarande väldigt osäkert om det skulle bli division 1 eller division 2 med tanke på hur Kalmarsund Ungdoms och Östra SK:s inställda matcher skulle hanteras. 

"Värda att vara kvar"

Nu står det klart att båda lagen utesluts ur serien – och VIBK får en ny chans i damernas division 1. 

– Styrelsen har pratat med Håkan (Söderman) på Smålands Innebandyförbund som har gett klartecken. Kalmarsund och Östra trillar ner i division 2, det är vad vi har hört. Vi är kvar i ettan så det är skönt. Vi visste inte vad sista matchen skulle ge och det har varit en oviss tid, säger Sandra Elmér och fortsätter:

– Tjejerna har varit jätteduktiga och jag är jätteimponerad. De som har hängt i hela säsongen ska ha en stor eloge. De har hållit ut hela tiden och varit stommen i damlaget. Det känns härligt i hjärtat att vi höll oss kvar med tanke på allt som hände med lag som lämnade walkover och blev uteslutna. De är värda att vara kvar. 

"Tar för mycket tid"

När Jonas Friberg tackade för sig och lämnade VIBK:s damlag efter en tung inledning tog Sandra Elmér över som huvudtränare. Nu har hon bestämt sig för att kliva av sitt uppdrag.

– Det är helhetsbilden som jag inte får ihop med jobb och familj. Det tar för mycket tid, helt enkelt. Man måste ha den rätta energin och jag känner inte riktigt att jag har den, då är det mest rättvist att man kliver av, säger Elmér. 

Att VIBK spelar kvar i division 1 även kommande säsong är viktigt, enligt Elmér. 

– Det är jättehärligt att de eller den som tar vid får något att bygga vidare på. Jag kommer finnas kvar i sportgruppen kring damlaget, men inte som huvudtränare. Jag måste gå på min magkänsla och det känns mest rättvist för tjejerna att göra så än att gå in i något som inte känns till 100 procent. Det är ett beslut som grundar sig på min egen situation. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: