Annons:

Sök

Annons:

Officiellt: VIBK får dispens till att spela i division 1

Svenska innebandyförbundet beviljar dispens till spel i division 1 i Vimmerby idrottshall nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Officiellt: VIBK får dispens till att spela i division 1

Svenska innebandyförbundet har beviljat Vimmerby IBK dispens till spel i idrottshallen i division 1 kommande säsong. 

Annons:

Det var ett skönt besked som Vimmerby IBK fick tidigare i dag när innebandyförbundet godkände Vimmerby idrottshall som spelplats för division 1-innebandy på herrsidan under kommande säsong. 

Det är idrottshallens spelyta som inte håller måttet på regelmässiga 40x20 meter i dagsläget. Spelmåttet innanför sargen ligger på 38x18,5 meter. Förbundet har krav på en publikkapacitet på 300 personer, något som idrottshallen uppfyller. 

– Det är bra med dispens i det korta perspektivet. Alla som har varit i hallen vet dock att den behöver ersättas snarast, säger huvudtränaren Michael Elmér. 

"En kandidat till truppbygget"

Dagens Vimmerby rapporterade för en stund sedan om att centern Kevin Rosén, som är ett intressant namn för Vimmerby IBK. 

– Det är en center/forward med bra speluppfattning som är bra utbildad i Växjö Vipers organisation. Han har bra personlighet som skulle passa bra i gruppen, säger Michael Elmér. 

Hur intressant är han för Vimmerbys del?

– Vi inväntar besked från Park (William) och Karlsson (Kim) så han är en kandidat till truppbygget. 2–4 platser är kvar och cirka 85 procent är färdigt, säger Elmér.

Hur är din dialog med Park?

– Bra. Telefonkontakt i kväll, så det är såklart en bit kvar till beslut/signering. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: