Annons:

Sök

Annons:

Philip Elgestål gjorde två mål när Vimmerby Hockey slog Tranås med komfortabla 4–0. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby studsade tillbaka – vann stort: "Intensivare i vårt arbete"

Förlusten mot Nyköping var tung. På onsdagskvällen klev Vimmerby Hockey upp på segerspåret igen. VH körde över Tranås AIF med 4–0 i träningsmatchen på bortais. 

– Det var en stabil insats från vår sida, säger tränaren Staffan Lundh. 

Annons:

Vimmerby Hockey studsade tillbaka efter fredagens tunga 1–6-förlust borta mot Nyköping och vann med 4–0 mot Tranås på onsdagskvällen. 

– Det var tio minuter som förstörde vår match i Nyköping. Vi fallerade helt under en kortare period och de lyckades göra flera mål på oss. I dag var vi stabilare i arbetet och kampmomenten ute på isen, säger Staffan Lundh. 

"Skönt att vinna på ett stabilt sätt"

Philip Elgestål gjorde 1–0 i powerplay i matchupptakten och 2–0 efter att VH klarat av ett numerärt underläge i början av andra perioden. Ludvig Vännström sköt 3–0 i boxplay och backen Hugo Enock gjorde inget misstag när han kom fri med målvakten och fastställde slutresultatet till 4–0 i slutperioden. 

– Ingångsvärdena till dagens match var bättre. Vi var mer beredda på att ta kampen och jobbade mycket hårdare för att inte släppa in mål. En stabil insats över 60 minuter, säger Staffan Lundh och fortsätter: 

– Det finns smådippar i vårt spel under själva matchen. Som helhet gör vi många bra saker och kommer på snabba, bra lösningar. Vi gör fyra mål och Robin (Christoffersson) håller nollan. Det är viktiga saker för att vinna matcher. Alltid skönt att vinna på ett stabilt sätt. Vi var intensivare i vårt arbete, vilket gav frukt i att vi höll nollan. 

Målvakten Robin Christoffersson, som höll nollan och räddade Rasmus Koskinens straff i andra perioden, var värd ett omnämnande tillsammans med spelarna som slet tappert i boxplay vid flera tillfällen. 

– Det är alltid en prestation att hålla nollan. VI hade ett gäng spelare som krigade lite extra i vårt boxplay och gjorde det bra. 

VH tränar i morgon (torsdag) och på fredag och träningsspelar hemma mot Visby/Roma på lördag. Nyförvärvet Johan Schreiber ansluter till truppen i morgon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: