Annons:

Sök

Annons:

Robin Christoffersson övertygade när Vimmerby Hockey vann med 2–1 borta mot Nybro. Foto: Ossian Mathiasson

Lundh nöjd efter meriterande segern: "Ett jäkla krig genom hela matchen"

En av de tuffaste bortamatcherna på hela säsongen. Då svarade Vimmerby Hockey för en kanoninsats och slog Nybro Vikings med 2–1.
– Jäkligt skönt att ro hem en sådan bortaseger, säger tränaren Staffan Lundh. 

Annons:

Vimmerby Hockey visar mycket god form och har hittills inte förlorat under ordinarie tid i Hockeyettan Södra denna säsong. I kväll plockade VH sin fjärde trepoängare när storfavoriten Nybro Vikings besegrades med 2–1 efter en imponerande laginsats. 

Staffan Lundh, huvudtränare i Vimmerby, var förstås mycket nöjd efter trepoängaren i den svåra bortamatchen. 

– På något vis var det ett jäkla krig genom hela matchen. Vi började rätt så försiktigt och var lite bleka. Det fattades lite av oss själva jämfört med vad vi brukar prestera i första perioden. Vi gav bort lite för mycket puckar utan adress, säger Staffan Lundh om första perioden som slutade 1–1 efter att Pierre Gustavsson satt 1–0-målet.

"Styrde bort det på ett bra sätt"

Vimmerby svarade därefter för två starka avslutningsperioder med ett ramstarkt försvar. Olle Söderlund gjorde det avgörande målet några minuter in i andra perioden. 

– Som helhet är jag jättenöjd. Vi ryckte upp oss i både andra och tredje perioden. Det var en jämn matchbild och det kunde ha gått åt båda hållen. Både vi och Nybro hade bra lägen, säger Lundh. 

Med två och en halv minut kvar av matchen drog Vimmerby på sig sin första utvisning och Nybro fick ett ypperligt läge till att göra 2–2. 

VH redde ut stormen och fixade tre poäng inför 1 227 åskådare i Liljas Arena.

– Det är klart att det kan dimpa in någon poäng i ett sådant läge, framför allt när de var två man mer på isen efter att ha tagit ut målvakten. Jag tycker att vi styrde bort det på ett bra sätt och fick dem att bli tveksamma. Vi var med i situationerna och Robin (Christoffersson) fick inte göra några stora sidoförflyttningar. 

"Visar bredden på vårt lag"

Vimmerby står på 15 poäng av 18 möjliga efter sex omgångar. 

– Jätteskönt att ha med sig denna seger. Vi vet att det blir en tuff serie så alla poäng betyder mycket för självförtroendet framåt. 

Staffan Lundh delade ut beröm till målvakten Robin Christoffersson, som bara släppte en puck förbi sig och var starkt bidragande till segern. Kedjan med Pierre Gustavsson, Hugo Ollila och Olle Söderlund låg bakom de två målen och erhöll beröm. 

– Det är spelare som får jobba mycket i det tysta och visar bredden på vårt lag där många kan vara med och bidra framåt. En sådan här dag kliver de fram när de andra inte får till det. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: