Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby Hockeys Morgan Persson ångrar inte beslutet att inte spela matchen mot KHK. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s sportchef ångrar inte beslutet: "Vill inte spekulera i deras beslut"

Förbundets uppmaning är tydlig. Matcherna i Hockeyettan ska spelas. Men Vimmerby Hockeys sport- och klubbchef Morgan Persson ångrar inte beslutet.
– Vi står fast vid det beslut vi tog där och då, säger han.

Annons:

Matcherna i Hockeyettan ska spelas. Det är uppmaningen från Svenska Ishockeyförbundet efter deras möte med Riksidrottsförbundet i tisdags kväll. 

"För Svenska Ishockeyförbundet har mötet med RF varit en viktig del i möjligheten att fatta beslut i rådande läge. RF-styrelsens tidigare besked att de kan komma att påkalla ändring av SIF:s tävlingsbestämmelse om ligamedlemskap har skapat stor osäkerhet och därmed försvårat SIF:s möjlighet att fatta nödvändiga beslut. RF meddelade vid mötet att de inte påkallar ändring av den aktuella tävlingsbestämmelsen", skriver Svenska Ishockeyförbundet. 

– Det känns viktigt i detta läge att nu kunna lämna besked till klubbarna i Hockeyettan att matcherna nu ska spelas. Fokus måste vara att spela hockey för alla spelare, ledare, funktionärer och inte minst för alla supportrar som älskar ishockey. Med det sagt finns det många frågor att reda ut vid sidan av isen och ett första steg är den externa juridiska utredningen som vi initierar, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande. 

Förbundet har fattat beslut om att alla klubbar uppmanas att spela samtliga matcher enligt det fastställda spelprogrammet för Hockeyettan. Om en förening från och med nu uteblir från match är rekommendationen till tävlingsnämnden att besluta om matchresultatet 5-0. Matcher som redan ställts in, däribland mötet mellan Karlskrona HK och Vimmerby Hockey, kommer tävlingsnämnden fatta beslut om i nästa vecka. Beslut ska meddelas senast 28 oktober.

Dessutom beviljas Boden Hockey och Karlskrona HK ett tillfälligt sändningstillstånd för sina hemmamatcher i Hockeyettan.

Ångrar inte beslutet

Vimmerby Hockeys sport- och klubbtchef Morgan Persson har suttit i möte med andra klubbar i Hockeyettan under stora delar av dagen. 

– Jag har inga kommentarer till det här egentligen. Dialogen mellan klubbarna fortsätter och allt övrigt hänvisar jag till Hockeyettan och Ronnie Glysing. 

Hur ser du på vad som kan hända kring den inställda matchen mot KHK?

– Vi ska upp i tävlingsnämnden och får avvakta det beslutet.

Känner du i efterhand att det var rätt val att inte åka och spela matchen?

– Vi står fast vid det beslut vi tog där och då. 

Är du orolig för vad tävlingsnämnden ska besluta?

– Jag kan inte spekulera i vad de ska besluta. Vi har skickat in vårt yttrande och vi får se. Vi står där vi står och det finns ingen anledning att spekulera. 

Vissa pratar om att ni till och med skulle kunna kastas ur Hockeyettan. Är det en risk du ser?

– Nej, det tror jag inte. Men jag har inga fler kommentarer. Det här får ha sin gång. 

Vad har ni diskuterat på mötet i dag?

– Det kommenterar jag inte. Dialogen fortsätter. 

Varit fantastiska

Så sent som på onsdagskvällen besegrades Nybro Vikings på bortais och Vimmerby Hockey har fått en flygande start på säsongen. 

– Spelarna fokuserar på det som de ska göra och det här har inte stört dem. De har gjort det fantastiskt bra hittills och jag är stolt över att hela gänget kunnat koppla bort det här. Det tyder på mental styrka och det är inte lätt att inte låta sig påverkas. De har varit fantastiska trots att det varit rörigt ovanför deras huvud. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: