Sök

DRAMATIK NÄR VH TAPPADE SERIESEGERN – FÖLL STORT

VH föll klart hemma mot HC Dalen. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey föll klart hemma mot HC Dalen. Trots det såg det länge ut som att VH skulle ta hem seriesegern i den södra Hockeyettan. Men Kalmar vände ett 1-4-underläge till seger 7-4 och länsrivalen vann istället serien.

Det var upplagt för fest i Vimmerby ishall på onsdagskvällen. Många resultat kunde innebära att Vimmerby Hockey vann serien. Serieseger såg det länge ut att bli trots att själva hemmamatchen mot Dalen inte alls gick som VH önskat.

Detta trots att Lucas Jidenius, med sitt tionde mål för säsongen, gav hemmalaget en drömstart. Redan efter 18 sekunder satte han 1-0 framspelad av Christian Lindberg.

Mycket mer roligt blev det inte för Vimmerby i den första perioden.

När storstjärnan Martin Thörnberg satt utvisad kunde Kalle Hult utjämna för gästerna, som frenetiskt jagade en plats i Allettan. Några minuter senare såg också Adam Hirsch till att ge Dalen hopp genom att skicka in 2-1.

Inte muntert

Den andra perioden blev inte heller särskilt munter för hemmalaget. Efter 76 sekunder gjorde Karl Jonsson 3-1 för Norrahammar-klubben och när Philip Elgestål satt på botbänken utökade Adam Hirsch gästernas ledning till 4-1.

En ställning som stod sig perioden ut.

Länge såg Vimmerbys serieledning ändå ganska klar ut. Karlskrona HK hade många mål att ta igen och Mörrum ledde med 4-1 hemma mot Kalmar HC, som var det största hotet mot VH:s serieseger. Just seger för Kalmar var också vad som krävdes för att Dalen skulle kunna nå Allettan.

Tre sena mål i den andra perioden gjorde att Kalmar HC gick upp till 4-4 – och läget kring både seriesegern och den sista Allettanplatsen var därmed öppen inför de avslutande 20 minuterna.

Missade seriesegern

Efter drygt fyra minuter av den tredje perioden utökade Dalen sin ledning till 5-1. Kalle Hult blev för andra gången den här aftonen målskytt.

När Dalen också skickade in 6-1 fanns det en tydlig besvikelse hos hemmafansen, där ett flertal ansåg att de sett nog och lämnade läktaren.

I samma veva hade Kalmar HC gått från 4-4 till 6-4 borta mot Mörrum – och plötsligt var Kalmar seriesegrare och Dalen snuvade Mörrum på den sista platsen i Allettan. Kalmar vann till slut med 7-4 mot Mörrum.

Med drygt två minuter kvar fick Vimmerby in ett tröstmål. Aku Alho satte 2-6 framspelad av Philip Elgestål och Jakob Karlsson.

Vimmerby Hockey slutade tvåa i den södra Hockeyettan, slagna endast på målskillnad av Kalmar.