Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby svarade för en tam insats på hemmais. Foto: Simon Henriksson

Riktigt tam hemmainsats när seriesegern missades: "Var inte redo"

18 sekunder och 1-0. Därefter var det roliga över för Vimmerby Hockey. En mycket tam insats gjorde att VH föll med 6-2 mot Dalen – och därmed gick miste om seriesegern.
– Vi gör en dålig insats och var inte redo, säger assisterande tränaren Nico Surenkin.

Annons:

I Staffan Lundhs sjukfrånvaro var det Nico Surenkin som coachade Vimmerby Hockey i grundseriens sista match. Många resultat hade räckt för serieseger.

2-6 hemma mot HC Dalen blev inte ett av dessa. Kalmar HC hämtade nämligen upp ett tremålsunderläge borta mot Mörrum GoIS och vann med 7-4. 

Därmed blev det en andraplats i serien för VH. En stor skara hemmafans vandrade hemåt redan innan matchen var över.

– Man måste ha en känsla att kriga för varje poäng och tyvärr var det för många som inte ville kriga. Allt börjar med tränaren och jag trodde vi var redo, men vi var inte redo. Jag tar den på mig, säger assisterande tränaren Nico Surenkin, som hade ansvaret i Staffan Lundhs bortavaro.

Fick drömstart

Lucas Jidenius sköt 1-0 för Vimmerby redan efter 18 sekunder. Men därefter tog det roliga slut. Vimmerby uppträdde förvirrat i egen zon och släppte in mål efter mål.

– Det här var en dålig insats och vi var inte redo att kriga för poängen. Jag trodde att laget skulle vara redo, det kändes som det på träningen både i går och i måndags. Vi kändes redo men var inte det, säger Nico Surenkin.

Vad beror det på?

– Vi fick ett snabbt mål och gjorde bra saker i början, men vi ville inte kriga eller spela försvarsspel. Vi var slarviga med backcheckingen och gav dem för många chanser. Det är ett bra lag vi möter, men just nu känns det som att vi bjöd dem på sex mål. Man kan vinna när man gör två mål, men då kan man inte ge bort sex mål.

"Jävligt besviken"

I och med 2-6-förlusten inför knappt 700 åskådare blev det ingen serieseger för Vimmerby. Kalmar knep den och Vimmerby blev tvåa i grundserien.

– För mig spelar det ingen roll, men det hade varit fint för föreningen och för Vimmerby. Den största besvikelsen är vår insats. Det är på hemmaplan och det var 700 personer här som väntade sig en bra match. Man måste bjuda upp på hemmaplan och att vi inte gör det är den största besvikelsen.

Hur besviken är du över insatsen?

– Jag är jävligt besviken. Jag hade huvudansvaret i dag och tar förlusten på mitt konto. Jag är besviken över både min och lagets insats. Det är självklart att det känns så när man gör en dålig match.

"Måste hitta känslan"

Nu väntar ett kortare uppehåll innan Allettan tar sin början.

– Vi måste hitta känslan att vara där och kriga för poängen igen. Det går inte att bjuda på sex mål och det är alla med på. Vi gör en dålig match, men det är inte vår sista match. Det är 27 matcher kvar och vi måste ställa om, jobba bättre och hårdare och prestera bättre. Det här är en process och det är många matcher kvar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: