Annons:

Sök

Annons:

Kinisjärvi inför VH-mötet: ”God chans att gå hela vägen”

Sundsvall är nästa hinder för Vimmerby i kvalet till HockeyAllsvenskan.

Kinisjärvi inför VH-mötet: ”God chans att gå hela vägen”

Säsongen 2013/14 gjorde Markus Kinisjärvi 18 matcher i Vimmerby Hockey. I morgon kommer han tillbaka till Tigerkulan med sitt Sundsvall, för att möta VH i playoff 2.
– Jag tror att det blir fartfyllda matcher. Vi har ett skickligt lag som verkligen vill spela hockey, säger Markus Kinisjärvi.

Annons:

Känns namnet Markus Kinisjärvi igen? Inte så märkligt. Säsongen 2013/14 lånades han in till Vimmerby från Västerås. Facit i VH-tröjan blev 15 poäng (4+11) på 18 matcher.

Vad minns du från tiden i Vimmerby?

– Att Vimmerby var en jättemysig stad och att vi hade ett intressant lag. Det var ett kul gäng, men vi missade playoff precis, efter att ha förlorat mot Tingsryd i sista matchen, säger Markus Kinisjärvi.

25 poäng i Allsvenskan

Han håller fortfarande relativt tät kontakt med VH-spelaren Markus Modigs.

– Vi umgicks mycket under min tid i Vimmerby och har haft en del kontakt även efter det. Vi pratas vid då och då.

Markus Kinisjärvi har spelat i Sundsvall de tre senaste säsongerna och har fortsatt att producera poäng. Förra säsongen, i HockeyAllsvenskan, blev det 25 poäng (5+20) på 52 matcher och den här säsongen har Kinisjärvi gjort 36 poäng (7+29) på 39 matcher. En spelare att se upp med för Vimmerby, med andra ord.

Gammalt har blivit ungt

Sundsvall fick behålla en handfull viktiga spelare efter degraderingen från HockeyAllsvenskan, men har, liksom Vimmerby, ett ungt lag. Den enda spelaren som är född på 1980-talet är SHL-meriterade målvakten Magnus Åkerlund.

– Förra året hade vi högst medelålder i Allsvenskan, i år är laget betydligt yngre. Med tanke på det tycker jag att vi har presterat bra. Sen har vi ändå kvar en stomme och att ”Mange” (Åkerlund) blev kvar ger oss stabilitet bakåt.

Vad hade ni för målsättning inför säsongen?

– Vi satte inte upp något mål för hela säsongen. Först skulle vi ta oss till Allettan och sedan placera oss högt där. Nu är det match för match som gäller.

Hur ser du på era chanser att gå hela vägen?

– Jag ser dem som goda. Men först har vi ett tufft möte med Vimmerby. Jag vet att de har duktiga spelare. Laget som är bäst för dagen kommer att vinna.

Har bussvanan inne

Markus Kinisjärvi tror att Sundsvall och Vimmerby är ganska lika som lag.

– Jag tror på fartfylld hockey. Jag har inte sett Vimmerby spela i år, men som jag har förstått det är det ett lag som vill lira hockey. Och vi är ett skickligt lag som vill detsamma.

Sundsvall åker mot Vimmerby redan i dag och en bussresa på närmare 70 mil är inget som avskräcker.

– Vi har spelat i samma serie som Kiruna, Kalix, Asplöven och Piteå så det blir en vanlig bussresa för oss. Man har blivit bussvan, skrattar Markus Kinisjärvi.

Hur ser du på att inleda på bortaplan?

– Jag har egentligen inga tankar om det. Vi fokuserar inte så mycket på det utan vet att vi har hemmaplansfördel.

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: