Annons:

Sök

Annons:

Tatu Kokkola, till vänster, blev stor matchhjälte för Vimmerby på söndagen. Foto: Simon Henriksson

Finsk hjälte när VH bröt trenden: "Minns inte när något kändes så bra senast"

Tatu Kokkola blev stor matchhjälte för Vimmerby Hockey när den urusla hemmasviten till slut bröts. VH vann med 3-2 efter övertid mot Skövde IK – och den finske centern gjorde två av målen.
– Det var en väldigt skön känsla, säger han.

Annons:

Det hade bara blivit ett mål i Allettan för finske centern Tatu Kokkola. Hemma mot Skövde IK, när VH till slut vann en hemmamatch igen, blev det islossning för honom.

Kokkola gjorde 1-0-målet efter en fin prestation bakom mål och fick sedan avgöra med 3-2 i förlängningen. Det matchavgörande målet var efterlängtat för många.

– Det känns väldigt bra. Det var en väldigt viktig seger för både mig och för laget. Jag är van vid att göra mål, så det har varit svårt för mig när jag inte har gjort. Kanske blir det enklare nu, när jag har öppnat målskyttet. Det är viktigt mentalt för mig, säger Tatu Kokkola. 

Vad hade du för känslor när du avgjorde?

– Det var en väldigt skön känsla. Jag kan inte minnas när det kändes så senast. Vi har pratat väldigt mycket om att vinna, så det här var viktigt för både mig och laget.

"Stor skillnad"

Precis som i tidigare matcher i Allettan gick det inte direkt lätt för Vimmerby. Förvisso skapade man mycket målchanser, men man hade svårt att omvandla möjligheterna till mål.

Till slut blev det två poäng och en viktig seger mot bottenlaget Skövde. 

– Jag tycker att vi borde haft alla tre poäng även om vi inte gör en hundraprocentig insats. Det var tillräckligt och kanske kan vi få lite självförtroende av det här. Vi har spelat okej, men inte fått med oss poängen. 

Hur har det varit att få en så tuff start på Allettan?

– Det är stor skillnad mot grundserien. Alla lag och alla matcher är tuffa. Alla lag är bättre nu, så vi måste höja oss ytterligare för varje match som går.

Tatu Kokkola har nu sju poäng på tio matcher. Han leder den interna poängligan i Allettan ihop med Jakob Karlsson och Todd Winder.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: