Annons:

Sök

Annons:

Staffan Lundh var förstås lättad efter första vinsten på länge.

Lättad Lundh efter första vinsten på länge: "Lite samma tema tyvärr"

Vimmerby Hockey har inte fått anfallsspelet att klicka i Allettan. Mot Skövde blev det ett trendbrott poängmässigt – även om spelet lämnade en del i övrigt att önska.
– Det är lite samma tema tyvärr, men jäkligt skönt för killarna att vinna, säger tränaren Staffan Lundh.

Annons:

Vimmerby har inlett Allettan väldigt svagt och hade inför söndagens jumbomöte med Skövde IK hela sju förluster på nio matcher. 

Skövde hade inte heller imponerat under inledningen och det var två lag i kraftigt poängbehov som möttes i Vimmerby ishall. Det syntes också på isen i en allt annat än välspelad hockeymatch.

Efter ett övertidsavgörande från finske Tatu Kokkola var det ändå Vimmerby som avgick med segern. Därmed bröts den urusla hemmasviten och stannade vid sju raka nederlag på hemmais.

– Klart att det är en skön känsla, även om det fortsätter lite på samma tema tyvärr. Det var jäkligt skönt att ta två poäng och känna för killarna att vi vinner igen. Det märks på isen att man håller hårdare och hårdare i klubban, säger VH-tränaren Staffan Lundh. 

Sju numerära överlägen

Vimmerby hade totalt sju numerära överlägen i matchen men fick inte utdelning i ett enda. I flera av fem mot fyra-spelen hade man svårigheter att ens etablera tryck på motståndet och få iväg några skott.

– Powerplayspelet var inte bra, men jag tror att vi är lite stressade i det läge som råder. Det är bara att försöka hantera det på bästa sätt, kommenterar Lundh.

Vimmerby gjorde ingen vidare match, men det gjorde definitivt inte heller gästande Skövde. När VH ledde med 2-1 en bra bit in i den tredje akten var känslan att hemmalaget var på väg mot tre poäng. Då lyckades Skövde kvittera till 2-2, vilket stod sig den tredje perioden ut.

– Jag tycker nästan att vi är värda alla tre poäng sett till de chanser vi har. Vi skapar ett antal frilägen och flera andra bra chanser. Skövde kanske inte tycker likadant, men jag tycker nog vi är värda tre poäng. Känslan var att vi hade läget under kontroll, men vi får vara nöjda med två poäng.

Helge kan bli borta en tid

Efter ett misslyckat powerplay i förlängningen kunde Tatu Kokkola avgöra mötet med sitt andra mål för dagen. Segern kan förstås skapa något bättre självförtroende hos VH-spelarna.

– Jag brukar säga att segrar är vitaminer och det är viktigt. Men det är en hård serie och kommer bli tuffa matcher framöver. Vi har inte råd att ge bort någonting. Kan vi få igång målskyttet så kommer vi kunna plocka en hel del poäng. Nu gör vi tre mål och det tar vi med oss. 

Helge Holmstrand missade söndagens match. Han fick utgå redan i den första perioden mot Kalmar HC och har en förmodad hjärnskakning. 

– Det är en förmodad hjärnskakning och han var sämre i dag. Det är alltid lurigt, men det får andra svara på, säger Staffan Lundh. 

Pelle Ström var tillbaka från sjukdom och fick relativt mycket istid.

– Det är skönt att han är tillbaka, inte minst nu om Helge blir borta ett tag. Jag tycker även att Adam (Lindblad) gör det bra både i dag och mot Kalmar.

Ledig måndag

Nu väntar en ledig måndag för spelarna innan träningarna inför matchen mot Karlskrona HK på fredag kväll påbörjas.

– Vi startar om på tisdag, så får vi se vad vi kan hitta på mot Karlskrona.

Vimmerby är nu två poäng från playoffplats, men har då också en match mer spelad än åttondeplacerade Huddinge.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: