Annons:

Sök

Annons:

Den här synen är inte vanlig i Vimmerby ishall för stunden. Dels på grund av pandemin, dels på grund av få åskådare. Foto: Ossian Mathiasson

Inga nya fall i VH-truppen – sportchefen hoppas få tillbaka publiken

Det ser ut att bli match för Vimmerby Hockey igen på lördag. Inga nya fall har konstaterats i truppen.
– Om inget oförutsett händer blir det match, säger klubb- och sportchefen Morgan Persson.

Annons:

Matchen mot Skövde IK den 9 januari var den senaste för Vimmerby Hockey. Nu talar allt för att VH kommer till spel igen på lördag. Efter covidutbrottet har Vimmerby inte fått några nya fall den här veckan.

– Det blir match på lördag mot Mariestad om inget oförutsett händer. Vi har inga nya fall i laget och ser fram emot att spela match igen, säger klubb- och sportchefen Morgan Persson.

Hur ser truppläget ut?

– Det börjar ramla in spelare igen och någon mer skulle vara tillbaka i dag. Men det är fortsatt så att vi saknar några och vissa är ju också skadade. 

"Hoppas publiken hittar tillbaka"

De nya restriktionerna kring publik – där klubbar får ha 500 åskådare per sektion – berör inte Vimmerby, enligt Morgan Persson.

– Vi har bara en sektion och det är knappt 400 som kan komma och kolla, säger han.

Så många har det inte varit den senaste tiden.

– Det är tråkigt att det inte är mer publik, men jag har full förståelse för om folk är osäkra. Vi har försökt att göra det så säkert vi bara kan, men så här ser samhället ut. Vi får nog leva med det ett tag till, men det är jättetråkigt att vi inte kan släppa in fler och att fler än vad det har varit inte kommer. Publiken betyder jättemycket för oss och vi hoppas att de hittar tillbaka. Vi behöver deras stöd. 

"Lite oväntat"

Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing valde också att avgå på onsdagen. Ett besked som överraskade Persson.

– Jag tycker det var lite oväntat att det kom innan årsmötet. Oavsett vad hade vi tänkt rösta in en ny till helgen, men det var lite oväntat att han gjorde så här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: