Annons:

Sök

Annons:

Eddie Levin inledde målskyttet när Vimmerby Hockey slog allsvenska Vita Hästen med 4–0. Foto: Ossian Mathiasson

VH höll nollan och slog allsvenska laget med klara siffror

Vimmerby Hockey fortsätter göra bra ifrån sig på försäsongen. I kväll vann VH med 4–0 borta mot allsvenska laget Vita Hästen. 
– Jag tycker att vi gör många bra saker, säger tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Vimmerby Hockey visar god försäsongsform och tog en skrällseger borta mot allsvenska Vita Hästen på torsdagskvällen. 

Eddie Levin gav VH ledningen med 1–0 i upptakten av andra perioden och Hugo Ollila ökade på till 2–0 i slutet av densamma. Anton Carlsson gjorde 3–0 i numerärt underläge halvvägs in i tredje perioden och Oscar Gustafsson satte 4–0 i tom bur. 

Vimmerbys tränare Hampus Sylvegård var nöjd och belåten med prestationen. 

– Det som gör mig mest glad i dag är att vi försöker vårda pucken och spela med den. Vi tar ansvaret för spelet, är kreativa och håller nollan för tredje matchen i rad. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Hampus Sylvegård. 

Du känner att ni fortsätter ta steg i rätt riktning?

– Vi tar hela tiden steg och vi tränare är stolta över killarna. Vi är beredda att betala priset för att vinna med spelare som täcker skott och tar och ger smällar. Det är ett tecken på att vi är beredda på att offra någonting. Sedan är det klart att vi har saker att förbättra, det har vi alltid och kommer alltid att ha. Vi är på väg åt rätt håll och blir bättre varje dag, det är skönt att vi får kvitto på det genom resultat. 

 "Viktigt att grunden sitter"

Vita Hästen valde i sista försäsongsmatchen att ställa över flera tongivande spelare som fick köra extra fysträning medan flera juniorer fick chansen.

Hur ser du på motståndets insats?

– Jag har helt ärligt ingen aning, jag har fullt upp med att fokusera på det vi ska göra. Det är det jag lägger mitt krut på och inte vad motståndarna gör i en träningsmatch. 

Vimmerby gjorde fyra mål och Robin Christoffersson höll återigen nollan. 

– Vi vill vara kreativa och spela mycket på fart samtidigt som vi håller pucken inom laget. Vi har många bra målchanser utöver målen vi gör i dag. Som tränare är man alltid glad när man håller nollan. Det är viktigt att grunden i egen zon sitter och det börjar den göra. 

Bäst i VH var målvakten Robin Christoffersson, kedjan med Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Eddie Levin, backen Johan Norberg och forwarden Hugo Ollila. 

VH:s kommande träningsmatch är mot seriekonkurrenten Nybro Vikings på tisdag. 

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: