Annons:

Sök

Annons:

Sjöberg avgjorde på straff:

Här sätter Carl Sjöberg den avgörande straffen när Vimmerby Hockey vinner mot HC Dalen med 4–3. Foto: Ossian Mathiasson

Sjöberg avgjorde på straff: "Inga konstigheter"

Vimmerby Hockey fick segerjubla trots ett blytungt tapp i tredje perioden. Tacka Carl Sjöberg för det efter avgörandet i straffläggningen. 
– Det var inga konstigheter, säger han efter 4–3-segern mot HC Dalen. 

 

Annons:

Vimmerby Hockey gick ifrån till 3–0 efter två perioder och var på god väg att inkassera sin femte trepoängaren i Allettan. 

Då svarade Dalen för en imponerande upphämtning till 3–3. Förlängningen förblev mållös och Carl Sjöberg iklädde sig rollen som hjälte. Först missade han en straff, sedan hittade han rätt och fick jubla tillsammans med lagkamraterna. 

– Jag har några varianter från den vänstra sidan och det var en av dem. Deras målvakt tjuvade lite grann på skottet och satte sig tidigt och jag fick till en rätt lång dragning. Det var lite tur att pucken gick under plocken, men det får man ha ibland, säger Carl Sjöberg. 

Han tappade pucken i skottögonblicket vid sin första straff. 

– Jag vet inte riktigt vad jag gör på första straffen. Den studsade till, men det är sånt som händer. 

"God tillit till varandra"

Carl Sjöberg var på det stora hela nöjd med matchen. 

– Väldigt starkt av oss att ta ledningen och leda med 3–0. Jag vet inte om det är en inställningsfråga eller att vi går kort på folk som gör att vi bjuder in dem. Det kommer alltid hända att man tappar en ledning och sedan är det tråkigt när det händer. Jag ser det mer som att vi tappar en poäng än vinner två. Det är samtidigt starkt att komma tillbaka och föra spelet i övertiden och kunna knipa extrapoängen. 

Vimmerby Hockey har fått en bra start på Allettan och ligger etta. 

– Vi är jättestarka och är ett bra lag så länge vi är närvarande och påslagna. Det har vi visat i många matcher. Matchen mot Kristianstad är en plattmatch. 6–0 speglar inte riktigt matchbilden, men det är starkt att vi bara har förlorat en match. Är man med så här långt i toppen är man ett bra lag och ska ha höga målsättningar. Vi har en jättestark trupp och har god tillit till varandra. Så fort man litar på sina lagkompisar ger det resultat. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: