Annons:

Sök

Annons:

Äntligen islossning för Sjöberg – här är hemligheten bakom målen

Målskyttet lossnade för Carl Sjöberg när Vimmerby slog tillbaka Skövde med 4-1.

Äntligen islossning för Sjöberg – här är hemligheten bakom målen

Carl Sjöberg har väntat och längtat. Idag kom islossningen via två mål i 4-1-segern mot Skövde.

– Det har bara varit att försöka hålla humöret uppe och jag har bytt klubba lite fram och tillbaka, skrattar tvåmålsskytten.

Annons:

Carl Sjöberg har varit något av Vimmerby Hockeys straffspecialist under säsongen. I Allettan stod han inför dagens match noterad för tre mål - samtliga på straff.

– Det är kul med straffar. Jag la en del i Kalmar förra säsongen också, men då satt de inte lika bra som de gjort i år. Även om det känns bra att sätta en straff är det inte samma känsla som att göra mål i fem mot fem, säger Vimmerby-forwarden.

Äntligen islossning

Just det sistnämnda är alltså något som Sjöberg inte lyckats med i Allettan. Fram till idag, vill säga. Och när det väl lossnade så lossnade det rejält med två baljor som betydde 1-0 och 4-1 mot Skövde.

– Det går inte att klaga idag. Det var skönt att få lite islossning. Jag har tänkt att till slut kommer jag ha skapat så mycket att pucken trillar in. Det har bara varit att försöka hålla humöret uppe och jag har bytt klubba lite fram och tillbaka.

"Jag är en målgörare"

Det var dessutom två ganska fina mål som Sjöberg stod för.

– Vid mitt första mål fick jag pucken på kanten, bröt in och fick till ett rätt bra skott. Jag vet inte om pucken tog på någon, men det var en skön känsla att se den gå in. Mitt andra mål kom efter bra forecheck av Gustav (Karlsson) och ”Göran” (Isac Göransson) där jag fick pucken i ett halvt friläge. Deras målvakt var på väg åt andra hållet, han spelade rätt aggressivt så det var bara att försöka hålla lugnet. Jag fick rätt många sekunder med pucken och tänkte skjuta en tunnel först innan jag ändrade mig.

Vad betyder målen för dig?

– Jättemycket. Jag har snackat mycket med min mentala tränare om det. Jag har haft lägen att göra mål och till och med missat öppet mål. Jag har behövt intala mig att jag kan göra mål och att jag är en målgörare. Jag har till och med skrivit på mina klubbor att jag är en målgörare och lite andra bra citat.

"Leder serien av en anledning"

Carl Sjöberg var nöjd med lagets insats.

– En stabil bortamatch och starkt av oss att komma tillbaka och vinna efter förlusten mot Tranås senast.

Och din formation stod för tre av målen?

– Ja, det var kul. Alla kan bidra och göra mål. Det är så ett vinnande lag fungerar.

Vimmerby toppar Allettan inför onsdagens hemmamatch mot svårspelade Kristianstad.

– Det gäller att hålla nere lugnet i gruppen vad som än händer. Vi ska se till att inte falla ifrån konceptet utan fortsätta att spela som ett lag och tro på oss själva. Vi är bra och leder serien av en anledning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: