Defensiva haveriet fortsätter för IKO – sjunde raka förlusten kom i kväll

IK Oskarshamn inkasserade i kväll sin sjunde raka förlust. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Det defensiva haveriet fortsätter för IK Oskarshamn. Mot HV 71 senast låg man under med 0-3 redan efter tre minuters spel. I kvällens hemmamöte mot Linköpings HC dröjde det i alla fall nästan tolv minuter innan resultatet var detsamma.

IK Oskarshamn kom till kvällens match med sex raka förluster i bagaget, och den katastrofala målskillnaden 10-35 på dessa sex matcher. I bara en av dessa sex matcher har man lyckats släppa in färre än ett mål och senast man vann en match var borta mot Örebro för snart en månad sedan.

I kväll ställdes IKO mot Linköpings HC, och återigen var det en bedrövlig start och för svagt defensivt utfört arbete som fällde laget.

Redan efter fem minuter var ställningen 2-0 till gästerna och när Vimmerbyfostrade Linus Hultström gjorde 4-0 i den andra perioden trodde nog alla att matchen var slut.

"För dåliga defensivt"

Men IKO sprattlade till och reducerade tre gånger om, den sista gången med bara fem minuter kvar av matchen. Gästerna satte dock sedan slutresultatet 3-5 i tom kasse i den sista minuten.

Tränaren Martin Filander summerade matchen så här i TV4 Play:

– Jag tycker att mycket av matchen är något av ett gott försök, men vi är för dåliga defensivt – inte minst i starten. Spelmässigt är det ganska okej och det är ett annat go i laget i dag. Det var ändå en bra återstart vad gäller prestation, men vi måste vara bättre på flera punkter för att kunna vinna.

Målskyttar för IK Oskarshamn var Viktor Lodin, David Quenneville och Nick Olesen. 3 001 personer tittade på.