Tolfte raka SHL-förlusten för IK Oskarshamn

IK Oskarshamn åkte i kväll på sin tolfte raka förlust i SHL. Foto: MostPhotos

IK Oskarshamn åkte i kväll på sin tolfte raka förlust. Visserligen fick man med sig en poäng hemma mot Leksand, men prestationen hade mycket mer att önska.

Det började precis lika illa för IK Oskarshamn som vi har vant oss vid den senaste tiden. Redan efter drygt fem minuters spel ledde nämligen gästande Leksand med 2-0, och de flesta av de 2 973 på läktarna räknade nog med ett nytt ras för tabelljumbon.

Men IKO repade mod i den andra perioden och genom mål av Markus Neonen och Olli Palola var ställningen 2-2, vilket stod sig matchen ut.

Olli Palola fick för övrigt lämna isen i slutet av den andra perioden efter att ha blivit ruskigt fult attackerad av Leksands målvakt Mantas Armalis. LIF-målvakten fick matchstraff 5+20 minuter och för Palola slutade kvällen med ambulansfärd till akuten. Hans skadeläge är ännu oklart, men han uppges ha varit medvetslös i omklädningsrummet efter händelsen.

I förlängningen avgjorde Leksands Max Veronneau med drygt en och en halv minut kvar.

"Riktigt dålig hockeymatch"

IKO-tränaren Martin Filander var allt annat än nöjd efter matchen.

– Det var en riktigt dålig hockeymatch. Mentalt starkt av oss att komma tillbaka efter 0-2 i första, men i dag var det två dåliga lag som bytte chanser med varandra, sa han till TV4 Play.

– Vi har bra energi, men kämpar hockey mer än vi spelar bra. Vi tar med oss att vi tog oss tillbaka in i matchen tack vare stort hjärta.

En hel del talar nu för att det kan bli en drabbning mellan två Smålandslag om vem som åker ur SHL och vem som får stanna kvar. För parallellt med IK Oskarshamns match i kväll förlorade HV 71 borta mot Rögle med klara 4-1. Med sex omgångar kvar att spela ligger nu laget från Jönköping sex poäng och hela 24 minusmål bakom Malmö på 12:e plats.