Annons:

Sök

Annons:

VIMMERBY MISSADE SERIESEGERN – FÖLL MOT KHK

Jakob Karlssons Vimmerby Hockey vinner inte Allettan. Foto: Arkivbild

VIMMERBY MISSADE SERIESEGERN – FÖLL MOT KHK

Vimmerby Hockey allt i egna händer. Seger var det enda som krävdes för att vinna serien och få välja motstånd först av alla inför semifinalen. Men det satte KHK stopp för. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey har aldrig vunnit Allettan tidigare. I kväll hade man en jättechans. Allt som krävdes för att ta hem den södra serien – och få välja först av alla lag inför semifinalen – var att besegra Karlskrona HK på bortais.

KHK som VH haft oerhört lätt för den här säsongen och besegrat samtliga gånger den här säsongen. Vimmerby var också det bättre laget i den första akten i NKT Arena. 

Efter drygt fyra minuter fick VH chansen i numerärt överläge, men var aldrig särskilt nära att spräcka målnollan. Kort efter det numerära överläget fick Vimmerby ännu en chans i spelformen.

Inte heller den här gången fick man hål på hemmalaget. Mot slutet av perioden åkte Oscar Humble ut för slashing, men KHK fick inte till sitt spel i powerplay. 

Perioden slutade mållöst, men på poäng gick den klart till Vimmerby. 

KHK tog ledningen

VH fick en mardrömsstart på den andra perioden när Filiph Åström åkte ut för hakning efter 39 sekunder. Vimmerby stod emot, men ytterligare några minuter senare åkte William Dageryd ut för hakning. KHK lyckades inte spräcka målnollan då. 

Karlskrona var dock bättre än gästerna i den här akten och fick också ett ledningsmål med drygt två minuter kvar. Filip Cruseman var målskytt och satte det gulklädda Vimmerbylaget i en svår sits inför den tredje akten. 

Samtidigt som VH låg under ledde Kristianstad klart mot Mariestad och en vändning krävdes i den tredje akten för att VH skulle vinna serien. 

Tog ut målvakten

Vimmerby jagade kvittering för att kunna vända matchen. Trots några fina lägen lyckades man aldrig få hål på Carl Malmqvist. Tiden gick och mot slutet plockade VH ut Robin Christoffersson för att försöka få dit ett 1-1-mål. 

Ett stort kvitteringsläge kom aldrig. I stället kunde Oscar Hagman göra 2-0 i tom bur och totalt förstöra Vimmerbys drömmar om att vinna serien och få välja motstånd allra först.

Nu slutar Vimmerby tvåa i Allettan och kommer att få välja motstånd inför semifinalen först som trea. Mer om matchen senare. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: