Annons:

Sök

Annons:

Tre poäng blev två mot Piteå:

Här har Vimmerby precis utökat ledningen till 2–0 mot Piteå och allt gick som smort. Sedan tappade VH initiativet, tvåmålsledningen och fick nöja sig med två poäng efter straffläggning. Foto: Ossian Mathiasson

Tre poäng blev två mot Piteå: "Fortfarande med i racet"

Tre poäng var av stor vikt hemma mot Piteå HC. Vimmerby Hockey tappade 2–0 till 2–2 och fick nöja sig med två poäng efter straffseger. 

Annons:

Vimmerby Hockey svarade för en vass öppningsperiod hemma mot Piteå HC och gick ifrån till 2–0. Eddie Levin visade prov på vasst prickskytte vid 1–0 och William Alftberg dunkade in 2–0 i slottet. 

– Första perioden är riktigt bra och vi spelar som vi ska göra. Vi är stabila i spelet med puck och vårdar den på ett bra sätt, säger VH:s assisterande tränare Wictor Holmberg. 

Det skedde en radikal scenförändring till andra perioden. VH tappade initiativet och blev långa stunder tillbakatryckta av Piteå som satte full fart framåt. 

– Andra perioden blev sönderryckt och vi blev frustrerade för att vi inte fick med oss utvisningar som vi borde ha fått med oss. Vi fick utvisningar emot oss och det skapade både irritation och frustration. Det känns som att vi inte riktigt är vän med pucken samtidigt som Piteå är väldigt intensiva på oss, säger Wictor Holmberg. 

"Det händer på alla nivåer"

Vimmerby var i ledning med 2–1 inför slutperioden och hade i powerplay chansen att punktera tillställningen. Med knappt sju minuter kvar att spela kvitterade Piteå till 2–2 med en man mindre på isen. 

– Det är en puck som studsar fel och det händer. Det har hänt tidigare och det kommer hända fler gånger och det händer på alla nivåer. Det är klart att det är tungt psykologiskt att släppa in 2–2 när man ska forcera och göra ett mål till, men det är vad det är, säger Wictor Holmberg. 

Efter en mållös förlängning haglade målen in i straffläggningen. Samtliga straffar gick i mål i de två inledande omgångarna. När Robin Christoffersson tog Petter Mäkitalos straff klev Eddie Levin fram och sköt bonuspoängen till VH. 

– Det är inte ofta man gör tre raka straffmål. Man får köra på spelarna man tycker är heta och det föll väl ut i dag. Sett över hela matchen tycker jag att resultatet speglar matchen. 

"Fortfarande med i racet"

Vimmerbys förhoppning om tre poäng gick i kras. De fick nöja sig med två poäng och har fem poäng upp till serieledaren Kristianstads IK. 

– Jag kollade tabellen nu och vi är fortfarande med i racet. Vi måste lägga fokus på vårt och kan inte sitta och kolla på vad de andra lagen gör. Matchen gick till förlängning och jag tar hellre två poäng än en poäng. 

Christoffer Törngren, tillbaka efter skadebekymmer, spelade första perioden och började sedan känna av skadan som har hållit honom borta från spel i kvalserien. 

– Vi valde att ta av honom då han fick känning av skada. Han kände inte att han kunde spela fullt ut och skulle han spela vidare fanns risken att det skulle bli ännu värre. Vi valde att skicka in Wiking (Malmunger) på hans position och han gjorde det bra och kom in med energi och fart. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: