Annons:

Sök

Annons:

Ordföranden efter avancemanget: "Behöver ha ett möte med kommunen"

I januari 2023 valdes Anita Westerback till ordförande för Vimmerby Hockey. Ett och ett halvt år senare – och med ett uppätet eget kapital – är den ekonomiskt pressade klubben klar för Hockeyallsvenskan.
– Vi behöver ha ett möte med kommunen, säger hon efter slutsignalen.

Annons:

När vi lyckas få tag i Anita Westerback bland alla segerrusiga Vimmerbyspelare, ledare och fans, behöver hon snart ladda sin mobil. Den har gått varm sedan det stod klart att föreningen hon är ordförande för nått sin största framgång någonsin.

– Hela telefonen är full av sms och missade samtal. Det ringer från alla möjliga håll, men jag bara njuter just nu, säger VH:s ordförande. 

Vad känner du?

– Det är helt fantastiskt. Vilket gäng. Jag vill hedra alla, spelare, ledare, funktionärer – ja, hela föreningen. Jag stod ihop med bland annat Camilla (Freedeke) och Anders (Kostenius) och vi hoppade jämfota när vi förstod att det var klart. 

Hur smakar Hockeyallsvenskan?

– Det smakar lite ovisst. Vi har ett jobb att påbörja på måndag. 

Hårt pressad ekonomi

Klubben har, eftersom man kvalificerat sig för kvalserien, redan haft tidiga möten med Hockeyallsvenskans ligaorganisation.

– Vi vet inte alls just nu, men vi kommer ta hjälp av dem som vet. Så är det. Vi har ju redan involverat Camilla (Freedeke, Kalmar HC:s tidigare ordförande) och hoppas att hon blir kvar, men i vilken roll vet vi inte ännu. Vi har velat slutföra det här först. Allt har gått lite vår väg den senaste tiden och på många sätt har stjärnorna stått rätt.

Klubben, som klev in i kvalserien hårt pressat ekonomiskt, har nämligen ett klart ljusare läge nu. Dessutom kom förbundet med beskedet för cirka en vecka sedan att klubbar under dispensår, vilket Vimmerby är, kan komma att beviljas även ett andra dispensår. 

– Våra fantastiska sponsorer och supportrar har hjälpt till. Det är bara att titta på kvallotteriet. Vinnaren fick 80 000 kronor och klubben får lika mycket. Det är helt fantastiskt. 

"Inget som är planerat"

Men vad krävs nu för att Vimmerby Hockey ska kunna spela i Hockeyallsvenskan? Mycket är fortsatt ovisst gällande den frågan. 

– I kväll ska vi på "Statt" och fira med ett till två glas bubbel i alla fall. Sedan får det jobbet påbörjas på måndag. 

Är det något möte planerat med kommunen?

– Det är inget som är planerat vad vi vet, men vi lär behöva ha ett sådant möte. 

Vad vill du se från kommunen?

– Vi behöver ta ett snack till med Hockeyallsvenskan först om vad vi måste göra. Det är en hel del med pressutrymmen och annat. Sekretariatet kommer få betydligt fler uppgifter och tio man räcker inte där nu. Var ska de vara? Det är mycket praktiska bitar som behöver lösas. 

Känner du att kommunen är med er?

– Jag vet inte. 

Men ni får spela i den här hallen i Hockeyallsvenskan?

– Vi har dispens för taket, så är det ju. Men jag tror vi kommer få det. Vi behöver ha ett möte till med Hockeyallsvenskan först och sedan ett med kommunen. På förra mötet med Hockeyallsvenskan så sa de att laget som tar steget upp kommer de till och hjälper till. De har också sagt att de är behjälpliga med en del saker. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: