Annons:

Sök

Annons:

Widén uppges inte ha räddat VIK från konkurs:

Uppgifter till vår tidning säger att Urban Widén, ordförande i Västerviks IK, inte är privatpersonen som har gått in med pengar för att rädda Västerviks IK från konkurs. Foto: Bildbyrån

Widén uppges inte ha räddat VIK från konkurs: "Frågan är irrelevant"

Vem som har räddat Västerviks IK från konkurs är oklart. Uppgifter till vår tidning säger att ordförande Urban Widén inte är privatpersonen. 

Annons:

Dagens Västervik publicerade under tisdagen en artikel om att Västerviks IK säljer 49 procent av aktierna i Hyllan Event AB till två av personerna i klubbens styrelse. Västerviks-Tidningen skrev i sin ursprungliga artikel att Mengao Holding AB, som drivs av styrelsemedlemmen och kassören Robert Schwartz, köper 42,2 procent av företaget och ordförande Urban Widén 7,8 procent. Senare har VT ändrat till att Widén "möjligtvis" är privatpersonen. 

Intäkten till VIK handlar om totalt sju miljoner kronor. I dag har vår tidning nåtts av uppgifter som säger att Urban Widén inte alls är privatpersonen som räddar VIK från konkurs. 

Är det du som är privatpersonen som har gått in med pengar för att rädda VIK?

– Jag svarar inte på den frågan för att den är irrelevant. Vi redovisar ett företag som står för lejonparten av beloppet, säger Urban Widén. 

"En icke-fråga"

Urban Widén tycker att det är onödigt att spekulera i vem privatpersonen är.  

– Det är en icke-fråga. Det viktigaste är att klubben är på ekonomiskt gott bestånd och det är ingen privatperson som ska säga att ”det här har jag gjort”. Nu gäller det att flytta över ansvaret till de som driver föreningen för att se till att det sköts framåt, säger Urban Widén och fortsätter: 

– Det gäller att vi tar ansvar och det finns ingen annan nu. Förut var det Tillväxtverket och Skatteverket som bjöd på skatterabatter under coronatiden och det är inget som vi kan ta höjd för och inget som vi kan räkna med. Att bygga en verksamhet på att det kanske kommer och att det kanske blir skapar en förening i obalans, säger Widén. 

"Får skriva precis vad ni vill"

Urban Widén anser att styrelsen har löst den ekonomiska situationen med gemensamma krafter. 

– Vad jag sa på mötet var att vi har ordnat det. Jag menar att det är styrelsen som har ordnat det och det behöver inte vara jag som privatperson. De här personerna kommer inte ställa upp längre fram och därför är det så himla viktigt att man inte utgår ut med vem som har gjort det. Det ska inte finnas någon affärsängel som går in och räddar klubben vid problem. Det är slut på den affärsmodellen. Det gäller att flytta ansvaret till klubbledningen, klubbchef, försäljningschef, de som håller i pengar, de som gör av med pengar och de som ska spara in pengar för att man ska klara det. 

Hur ser du på att både vi och Västerviks-Tidningen skriver att du har varit med och räddat klubben med pengar?

– Det gör mig ingenting. Ni får skriva precis vad ni vill, men jag har inte sagt det och kommer inte säga det heller. Jag kan inte lägga mitt liv på att korrigera press utan jag lägger min energi på att få klubben att fungera framåt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: