Annons:

Sök

Annons:

Wennström glad över att komma hit:

Kevin Wennström tror att motståndarna får sjukt svårt att komma till Vimmerby i vinter. Foto: Bildbyrån

Wennström glad över att komma hit: "Tror det blir sjukt svårt att komma till Vimmerby"

SHL-meriterade Kevin Wennström byter Kristianstads IK mot Vimmerby Hockey. Centern ser fram emot sin nya miljö.
– Jag tror det blir sjukt svårt att komma till Vimmerby i vinter, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

24-åringen är fostrad i Rögle där han också gjort SHL-matcherna. De senaste säsongerna har han spenderat i Kristianstads IK och där har han producerat 52 poäng på 179 matcher i Hockeyallsvenskan.

Den gångna säsongen huserade han med Kristianstad i Hockeyettan och då blev det 32 poäng på 50 matcher. Under torsdagen offentliggjorde VH värvningen och nu är det endast en målvakt till som ska in i truppen.

– När chansen dök upp så kändes det spännande direkt. Jag jobbade med "Piva" förra året och jag gillar hans sätt att spela. Jag tror det här är ett bra steg för min utveckling, säger Kevin Wennström. 

Han har testat på spel i både Hockeyallsvenskan och Hockeyettan de senaste åren och vet att det finns skillnader.

– I Hockeyallsvenskan kan alla slå alla och det är tuffa matcher hela säsongen. I Hockeyettan före jul är det ganska stor skillnad mellan lagen. Det är sjukt bra spelare i Hockeyettan också, men det här är ett steg upp. 

"Sjukt brett lag"

Från motståndarsidan fick Wennström se Vimmerby svara för en bragd i kvalserien och norpa platsen i Hockeyallsvenskan före favoriten från Skåne.

– Vi hade allt i egna händer inför sista veckan, men vi var sämst när gällde. För Vimmerby var det tvärtom. Vi vann över Vimmerby hela säsongen, men sista veckan hittade de helt rätt. Det var tråkigt i stunden, men nu lägger jag ingen energi på det.

Hur är din bild av Vimmerby?

– Förra året hade man ett sjukt brett lag och ett kollektiv som verkligen körde. Man gnuggade på med hela laget och jämför man det med exempelvis Hudiksvall, som hade en sjukt bra femma, så var Vimmerby mycket mer jämnbra. 

Många har fått följa med upp från förra året. Hur ser du på truppbygget?

– Jag tycker det ser ganska intressant ut och förstår att man behåller många. Det är många som var med förra året som kommer klara av att spela i Hockeyallsvenskan också. Nu fick man hem Kokkonen (Jesper) också och han kommer bidra ordentligt offensivt. Det var nog den sista pusselbiten som behövdes. 

En tvåvägscenter

Kevin Wennström ser sig själv som en tvåvägscenter, men hoppas nu ha en mer framskjuten roll än under sina tidigare sejourer i Hockeyallsvenskan.

– Förra året steppade jag upp offensiven mer och det var lite därför jag valde att sajna med Vimmerby också, för att få bidra mer där. 

Vad ger du er för chanser?

– Många lär tippa oss långt ned, men jag tror det blir sjukt svårt att komma till Vimmerby i vinter. Jag tror att vi kan överraska många lag och vara ett lag som är jobbigt att möta. Vi kommer inte vara ett lag man bara vinner mot med en skridsko. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: