Annons:

Sök

Annons:

VH nollade seriekollegan i genrepet: ”Måste vara på den här nivån”

Backen Isak Hansen gjorde mål när Vimmerby Hockey vann genrepet mot Kalmar HC med 2–0. Foto: Ossian Mathiasson

VH nollade seriekollegan i genrepet: ”Måste vara på den här nivån”

På fredag inleds Vimmerby Hockeys allsvenska äventyr. 2–0 hemma mot seriekonkurrenten Kalmar HC i genrepet ger en god känsla.
– Jag är nöjd med helheten, säger tränaren Peter ”Piva” Johansson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey har vunnit i stort sett alla träningsmatcher på försäsongen. Första och enda förlusten kom mot Mariestad förra fredagen. 

I dagens genrep ställdes Vimmerby Hockey mot seriekonkurrenten Kalmar HC och gjorde en solid insats. VH vann med 2–0 efter mål av Isak Hansen och Hugo Ollila. Den norske backen satte 1–0 på ett urtjusig straff i slutet av första perioden och Ollila pricksköt 2–0 i början av andra perioden när VH satte press och tryckte tillbaka Kalmar i egen zon.  

Tränaren Peter ”Piva” Johansson var givetvis nöjd med vad hans lag presterade i VBO Arena på lördagseftermiddagen. 

– Vi måste vara på den här nivån om vi ska tävla i Hockeyallsvenskan. Den här segern är ett kvitto på att vi kan, säger Peter Johansson. 

Endre spikade igen

Vimmerby Hockey förde spelet i både första och andra perioden innan Kalmar steppade upp och fick tryck i offensiv zon i tredje perioden. Då fick VH visa upp sina defensiva kvaliteter och målvakten Claes Endre var suverän och spikade igen. 

– Det är ganska normalt att en sån push kommer. De har mycket mer puck i vår anfallszon i sista perioden, men jag tycker att vi hanterar det bra och Endre gör väl en eller två riktigt bra räddningar. Vi hjälper honom bra, tar andrapuckar och jag tror att han ser det mesta som händer. 

Om en knapp vecka drar Hockeyallsvenskan igång och Nybro Vikings kommer på besök. 

– Det ska bli skönt att det kör igång. Försäsongen är som den är. 

Någon spelare som stack ut i ditt lag i dag?

– Det tycker jag aldrig. Jag tycker att helheten är bra och det inkluderar alla spelare. Alla gör sitt jobb och köper sina roller. Det är ingen som inte svarar på ett bra sätt. 

Backarna William Dageryd och Elias Lindgren och forwarden Adam Petersson fick följa genrepet från sidan. De var inte uttagna till matchen av konkurrensskäl, enligt ”Piva”. 

– Vi har alla spelare friska och kommer behöva alla spelare nu när det drar igång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: