Annons:

Sök

Annons:

För Bajen-supportern Pelle Ström blir det speciellt att möta Djurgården. Foto: Bildbyrån

"Bajaren" Pelle ställs mot Djurgården: "Trodde man aldrig"

Pelle Ström är stenhård Hammarbyare. I kväll ställs hans Vimmerby Hockey mot Djurgårdens IF i Hockeyallsvenskan.
– Det är coolt. Det är något man aldrig trodde att man skulle få uppleva, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Djurgårdens IF är mesta mästare i svensk ishockey, men allt det där är historia. I kväll spelar storklubben på samma villkor om tre poäng i VBO Arena mot Vimmerby Hockey.

För en tvättäkta Hammarbyare som Pelle Ström är det förstås en riktigt häftig match som stundar. 

– Det är verkligen speciellt. Dels att man är bajare förstås, men även att Djurgården är en så stor och anrik klubb. Man har väl flest SM-guld fortfarande och det är coolt. Det är sådant man drömmer om och något man aldrig trodde att man skulle få uppleva, säger Pelle Ström några timmar innan nedsläpp.

Vad hade du sagt om någon berättat det under din första a-lagssäsong?

– Man hade skrattat bara. Det hade man gjort. 

"Gäller att vara ödmjuk"

Pelle Ström håller på det grönvita laget i Stockholm. Nog har han fått några uppmaningar från supportervänner.

– Ja, men lite bajenkompisar har ju hört av sig och sagt att man ska gå in lite hårdare i duellerna. Det handlar ju om att visa vilket Stockholmslag som gäller. 

Det finns en hel del AIK-fans i laget, men endast Ludwig Wistén är djurgårdare, som Pelle Ström vet. Därutöver finns det förstås många djurgårdare med stark koppling även till Vimmerby Hockey. Inte minst Lennart "Sassa" Sandh, som Pelle Ström känner väl.

– Det gäller att vara ödmjuk, men självklart blir det kanske någon syrlig kommentar om vi vinner. 

Det är nog många som inte riktigt vet vilket ben de ska stå på i kväll?

– Det tror jag. Vad jag hört så kommer vissa, som håller på båda, inte stå i klacken. De kommer hålla sig neutrala. En på jobbet har sagt att man köpt "fel" biljett och hamnat på bortastå. Det är nog lite tufft för dem.

"Kommer vara fest i Tigerkulan"

Utöver alla djurgårdshjärtan som klappar i Vimmerby finns det förstås många andra intressanta aspekter med matchen. Marcus Krüger, med två Stanley Cup-titlar, kommer till Tigerkulan liksom profilerna Dick Axelsson och Patrick Thoresen. 

– Man får vara lite extra på tårna, men det känns bara fantastiskt roligt att få möta så bra spelare och se hur man står sig mot dem. Man får ändå tänka att vore de så bra hade de inte spelat i Hockeyallsvenskan nu. Men det ska bli jättekul att få möta Dick Axelsson och Marcus Krüger, som är stora profiler och som man sett på tv i många år.

Stor publikfest väntas det bli i VBO Arena förstås.

– Det kommer vara fest i Tigerkulan igen. Många håller på Djurgården, men det är ännu fler som hejar på oss. Man får försöka vara så tråkig att man ser det som en helt vanlig match. Vi ska göra det vi ska och se hur långt det räcker. 

Men att ha slagit Djurgården vore väl något att berätta för barnbarnen?

– Haha, ja, det hade varit något. Bara att komma till jobbet och säga att man har klått Djurgården hade varit något.

Vad tycker du talar för er?

– Det är att vi tror på det och att alla chippar in. De kanske inte tycker det är jättekul att komma till Vimmerby och spela hockey och det ska vi dra fördel av. Vi behöver hålla oss till vår gameplan och vara ruskigt disciplinerade. Sedan handlar det om att sätta våra lägen. Drömscenariot är att vi vinner och att alla 24 i laget gör en superprestation. 

"Sjukt tufft"

Djurgården ligger femma i Hockeyallsvenskan med nio inspelade poäng. Vimmerby ligger tia med sina tre poäng. Pelle Ström tycker att inledningen på säsongen varit okej.

– Vi visste att det skulle bli sjukt tufft och att varje match är en utmaning. Det kunde ha gått både värre och bättre. Vi lär oss något varje match och ser att vi blir sjukt straffade på individuella misstag. Vi behöver bli lite starkare framför båda målen, men jag tycker vi gör det ganska bra. Vi har blivit tajtare och väger av när vi kan spela och när vi ska lätta på trycket.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: