Annons:

Sök

Annons:

VH TAPPADE LEDNING I DALARNA – FÖLL MOT MORA

Vimmerby föll med 5-2 borta mot Mora på fredagskvällen. Foto: Bildbyrån

VH TAPPADE LEDNING I DALARNA – FÖLL MOT MORA

Vimmerby Hockey skrällde mot Djurgårdens IF. Laget lyckades inte följa upp det med en ny skrällseger på fredagskvällen. Mora vände och vann med. 

Annons:

Vimmerby fick en drömstart på bortamatchen i Dalarna. Pelle Ström slog en fin passning till Martin Pärna, som redan i sin andra match blev målskytt i återkomsten. Pärna satte 1-0 bakom hemmakeepern Topias Leinonen.

Bara ett par minuter senare åkte Jesper Kokkonen ut för slashing och Peter "Piva" Johansson hade varnat för Moras powerplay. Trots att spelarna var förvarnade tog det bara tio sekunder. Martin Johnsen hängde dit 1-1.

Ställningen stod sig perioden ut och det var en rätt jämn period spelmässigt. 

Mål i boxplay

Vimmerby fick sedan en perfekt start på den andra akten. Fabian Ilestedt åkte ut redan efter 35 sekunder, men VH:s powerplayspel lämnade en del i övrigt att önska. 

I stället kunde Mora få ett enormt tryck på Vimmerby och efter ett byte som måste känts evighetslångt kunde Todd Burgess göra 2-1 i spel sex mot fem när gästerna hade en avvaktande utvisning.

Ett par minuter senare kom nästa kalldusch. Gustav Olhaver satte 3-1. 

Med drygt minuten kvar av perioden trodde Vimmerby att man skulle få ett numerärt överläge, men i stället visades Carl Sjöberg ut för filmning. Den här gången var det dock inte Mora som fick nätkänning. Hampus Eriksson högg in 3-2 bakom Leionen i hemmakassen och gav VH ett viktigt mål inför den tredje akten.

Mål i tom bur

Vimmerby stod initalt emot hemmalagets powerplay i början av den tredje, men med två sekunder kvar fick Fabian Ilestedt göra 4-2. Ett blytungt mål för VH att släppa in. 

Vimmerby försökte få ny kontakt och skapade absolut några halvfarligheter, men Mora stod emot. I slutminuten kunde Todd Burgess sätta 5-2 i tom bur och säkra ännu en hemmaseger.

För Vimmerbys del blev det noll poäng för första gången på bortais i Hockeyallsvenskan. Mer om matchen senare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: