Annons:

Sök

Annons:

Rydén om mötet med tidigare klubben:

IK Oskarshamn-målvakten Tomas Rydén ser fram emot morgondagens möte med tidigare klubben Vimmerby Hockey. Foto: Bildbyrån

Rydén om mötet med tidigare klubben: "Match jag har sett fram emot"

Tomas Rydén var hyllad målvakt i Vimmerby Hockey i tre säsonger. I morgon kväll kommer han tillbaka till gamla hemmahallen med IK Oskarshamn. 
– Det ska bli både kul och speciellt, säger han. 

Annons:

Efter tre starka säsonger i Vimmerby Hockey gick målvakten Tomas Rydéns flyttlass till allsvenska Tingsryds AIF inför säsongen 2021/22. Det blev lika många säsonger i Tingsryd och när klubben säkrade sitt allsvenska kontrakt mot slutet av fjolårssäsongen lånade IK Oskarshamn in honom som tredjemålvakt. 

– Det var mycket upp och ner förra säsongen. Först fick jag inte den speltid som jag ville, men någonstans efter jul började jag hitta rätt. Jag fick chansen att spela med IK Oskarshamn och göra min SHL-debut vid jul och när vi i Tingsryd blev klara för ingenmansland med tio matcher kvar stack jag till Oskarshamn och var med dem under deras slutkamp. Jag fick rycka in och göra det bästa av situationen i kvalet. Jag skulle säga att det har varit mycket upp och ner sedan jag lämnade Vimmerby, men jag har vuxit och blivit mognare som människa och målvakt, säger Tomas Rydén. 

"Vill hamna topp sex"

Tomas Rydén hoppade in och spelade majoriteten av IKO:s matcher i det ödesmättade SHL-kvalet mot HV71. 

IKO trillade ner i Hockeyallsvenskan efter att ha förlorat den sjunde och helt avgörande matchen i Jönköping. Rydén var efter degraderingen snabb med en permanent övergång till IKO.  

– Det blev klart ganska tidigt. Jag kände att det är en klubb som tror på mig och jag själv kände att jag trivdes väldigt bra i Oskarshamn, säger Tomas Rydén.

Den allsvenska säsongen är i sin linda och IKO ligger trea efter nio spelade matcher. 

– Vi som lag har startat godkänt och det är bara att fortsätta gnugga på. Vi vill hamna topp sex och gå till slutspel. Där får man se om man kan toppa formen och hur långt man kan gå. Det är slutspel som vi ska mot och där kan allt hända.

Tomas Rydén delar på målvaktssysslan tillsammans med Emil Kruse, som har ett tidigare förflutet i Västerviks IK.   

– Jag och Kruse (Emil) har delat på det ganska precist. Jag hade två tyngre matcher i början av serien, men nu tycker jag att jag har hittat tillbaka till mitt eget spel. Jag försöker bara fokusera på att bygga vidare på det. 

"Bara positiva minnen"

I morgon ställs Tomas Rydén mot sitt forna lag Vimmerby i tidigare hemmahallen. 

– Det är en match som jag har sett fram emot sedan de tog klivet upp i Hockeyallsvenskan. Det är bara positiva minnen jag har därifrån och jag trivdes bra i klubben och i staden. Jag har kompisar kvar i Vimmerby som ska dit och kolla så det ska bli kul att få se dem där. Jag har inte varit i hallen sedan jag lämnade klubben. 

Hur ser du på att Vimmerby har tagit sig upp i Hockeyallsvenskan?

– Det är såklart jättestort och jag tycker att det är välförtjänt. Det är en klubb som varje år har varit med långt framme och fallit på målsnöret för att ta sig till kvalserien. När man väl gjorde det var det inget snack om det. 

Tomas Rydén har fortsatt bra koll på sitt gamla lag. 

– Jag har koll på spelare som ”Jagge” (Jakob Karlsson), Pelle (Ström), Levin (Eddie) och Anton (Carlsson). Jag spelade med Isaksson (Lukas) i TAIF förra året och jag har spelat ihop med Pärna (Martin). Det är klart att det finns gubbar i laget som är kvar sedan min tid i Vimmerby och det ska bli roligt att möta dem.

Tomas Rydén vet inte om det blir han som får vakta kassen i morgondagens match. 

– Jag har inte fått något besked ännu, men jag hoppas att jag får chansen. Ska jag spela kommer mitt fokus vara på att göra en så bra match som möjligt och hjälpa mitt lag till att vinna. Det kommer vara jättespeciellt att komma dit. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: