VH FÖRLORADE MATCHEN I UTVISNINGSBÅSET

Vimmerby Hockey förlorade med 1–2 hemma mot Västerås IK. Foto: Ossian Mathiasson

Inte ens en minut tog det för Vimmerby Hockey att göra 1–0 hemma mot Västerås IK. Det blev dock ingen poäng. Västerås IK vände till seger efter dubbla powerplay-mål.

Stärkta av första trepoängaren i Hockeyallsvenskan fick Vimmerby Hockey en drömstart på matchen mot Västerås IK. Redan efter 54 sekunder kunde hemmaspelarna jubla sedan Martin Pärna skjutit 1-0 för tigrarna.

Vimmerby hade en bra inledning på perioden, men Västerås kom in i matchen senare i perioden. Efter drygt 14 minuter fick man chansen i numerärt överläge utan att kunna kvittera.

Skotten, i en rätt chansfattig period, blev 4-6.

I den andra akten fick VH chansen i spel fem mot fyra efter drygt fem minuter. En del halvchanser vaskades fram, men något 2-0-mål blev det aldrig.

Med drygt fyra minuter kvar av perioden fick Västerås chansen i powerplay igen. Då tog det inte lång tid innan det small. 24 sekunder senare hade Albert Lyckåsen utjämnat ställningen i VBO Arena.

Helt ologiskt kom det inte, även om Vimmerby också skapat chanser för att utöka sin ledning. Skotten i period två blev 11-8.

Västerås avgjorde i powerplay

VH åkte på två utvisningar i upptakten av tredje perioden. En dryg minut in i Västerås andra numerära överläge var vändningen ett faktum. Oskar Kvist rakade in en retur från nära håll efter att Claes Endre gjort flera viktiga räddningar.

Kort därpå visade en VH-spelare ut för tredje gången och Kim Rosdahl var en ribbträff från att göra 1–3.

VH tog ut målvakten med två minuter kvar och Hampus Eriksson hade ett skott i utsidan av nätet. Västerås lyckades stå pall för VH-trycket och ordna tre poäng.