Annons:

Sök

Annons:

VH-tränaren efter tre raka nederlag: ”Inga hängskallar”

Mattias Wigleys Vimmerby ställs mot Huddinge i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

VH-tränaren efter tre raka nederlag: ”Inga hängskallar”

Tre raka förluster har gjort att Vimmerby Hockey tappat mark i Allettans toppstrid. I kväll har laget en sista chans att haka på i kampen om seriesegern.
– Vi har bra go och driv i truppen. Det är inga hängskallar, säger VH-tränaren Tobias Jahr inför bortamatchen mot serieledande Huddinge IK.

Annons:

2-4 mot Kallinge/Ronneby, 3-4 mot Visby/Roma och 1-2 mot Kristianstad. Där har ni resultaten i Vimmerby Hockeys tre senaste matcher. Resultat som har gjort att laget tappat viktig mark i toppstriden av Allettan.

Men Tobias Jahr säger att laget inte känner sig nedslaget efter de tre raka nederlagen.

– Vi hade ett bra snack i dag (läs: i går). Vi tycker att vi har varit spelförande i alla de här tre matcherna, men att vi har blivit hårt straffade för våra misstag samtidigt som vi inte har lyckats ta tillvara på motståndarnas misstag, säger VH-tränaren.

Jagar rekordnotering

I skrivande stund toppar Huddinge Allettantabellen. Vimmerby är sex poäng bakom på en fjärdeplats.

Inför matchen i onsdags sa du att det skulle vara en liten besvikelse om ni inte slutar topp tre. Hur ser du på ert läge nu?

– Vi satt och kikade på det där i dag. Tar vi en poäng till i den här serien kommer vi att ha det bästa poängsnittet som ett Vimmerbylag har haft i en alletta. Givetvis vill vi vara topp tre, men skulle vi sluta fyra eller femma så är det också en riktigt bra insats, säger Tobias Jahr.

”Ögon i nacken”

Huddinge, med bland annat den tidigare VH-spelaren Björn Jonason i truppen, går förstås för seger i Allettan.

– Det är en jättetuff match för oss, Huddinge är ett väldigt bra lag. Framförallt är de starka på hemmaplan. Jag tror att det är ett lag som kommer komma ut och köra mot oss, säger Tobias Jahr.

Vad måste ni se upp med?

– De har fyra femmor som är bra. Det är ett lag som är riktigt starkt framåt och tunga att möta. De fyller på med folk hela tiden. Det gäller att vi har ögon i nacken.

Har de några svagheter?

– Nja. De vill ligga och pumpa på i anfallszon och är inte riktigt nöjda med att vara i egen zon. De har ett spelsätt där backarna får klara sig lite själva, de räknar med att de ska kunna lösa de situationer som uppstår. Det ska väl vara det i så fall.

I går kunde vi berätta att VH gör en mängd förändringar i laget till matchen mot Huddinge. Det kan du läsa om genom att klicka HÄR.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: