Annons:

Sök

Annons:

Höglund inför mötet med polarna i VH: ”Kommer inte att hålla igen”

Inte ens tio dagar efter uppbrottet ställs Robin Höglund i dag mot sina tidigare lagkamrater i Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

Höglund inför mötet med polarna i VH: ”Kommer inte att hålla igen”

Det har inte ens gått två veckor sedan Robin Höglund och Vimmerby Hockey gick skilda vägar. Redan i dag möts de igen när Höglunds nya klubb Huddinge tar emot VH i Allettan.
– Jag kommer inte att hålla igen, om jag säger så. Det kommer bli åka av, säger Robin Höglund.

Annons:

Den 20 december kom nyheten att Robin Höglund inte skulle bli kvar i VH. Till DV har han tidigare sagt att han mer eller mindre var tvungen att ta beslutet att lämna efter att tränaren Phil Horsky berättat för honom att han inte kunde förvänta sig att få spela mer.

– Sen kom beskedet att jag inte kommer spela mer. Det är okej för mig. Det är Horsky som har bestämt det och han har inte sett min fulla potential. Coachen sa att det inte spelar så stor roll vad jag gör framöver. Det är bara därför jag väljer att bryta, sa Robin Höglund då.

Tränar hårdare

På juldagen gick flyttlasset till Stockholm och forwarden är imponerad av sitt nya lag.

– I Huddinge tränar vi rätt mycket hårdare än vad vi gjorde i Vimmerby och det kanske lönar sig i slutändan. Vi kör lite längre träningar och det är mer skridsko och mer spelövningar. För mig passar det bra att träna längre. Sen har vi ett helt annat spelsystem också där vi har mycket mer puck. Det är lite mer bågar och lite mer fart och väldigt olikt i uppspelsfasen jämfört med Vimmerby. 

Fick mål bortdömt

I fredags gjorde Robin Höglund sin första match för Huddinge. Det slutade med en 2-1-seger borta mot Visby/Roma. Avgörandet kom när bara tolv sekunder återstod av den tredje perioden.

– Det gick bra för egen del och jag gjorde faktiskt mål också, men det blev bortdömt av nån jävla anledning. Det var en riktigt rolig match att spela och det var skönt att vi lyckades avgöra till slut, säger Robin Höglund.

Hur trivs du i Huddinge?

– Det är kanon, jag trivs skitbra. Det är ett sammansvetsat och accepterande gäng och jag har redan träffat en hel del bra personer. Annars är det lite som i Vimmerby, man är här med ett uppdrag. 

”Många bra kompisar”

När kontraktet bröts med Vimmerby dök det upp en del alternativ för den fysiskt spelande 25-åringen.

– Jag hade en hel del alternativ, men att spela i den södra Allettan var ändå prio för mig. Och det kändes verkligen rätt med Huddinge.

Redan i dag, inte ens två veckor efter uppbrottet med Vimmerby, ställs han mot sina tidigare lagkamrater. Det blir förstås en speciell match.

– Jag har många bra kompisar i laget. Vi håller kontakten och många av grabbarna har frågat mig hur det gick i första matchen.

Hur känner du för att möta Vimmerby redan nu?

– Det spelar ingen roll för mig, jag har bara fokus på det jag ska göra. Sen är det såklart speciellt att möta sina vänner, men på planen tänker man inte på det. När matchen väl är igång är det bara tuta och köra. Det kommer bli riktigt kul och jag tror att båda lagen kommer bjuda upp.

”Kommer att bli åka av”

Vimmerby inledde Allettan med att tappa en 2-0-ledning till förlust med 3-2 i derbyt hemma mot Tranås.

– Jag vet ju hur Vimmerby funkar och killarna brukar komma igen efter en förlust. Det kommer vara ett laddat Vimmerby, men vi är också laddade.

Vimmerbyspelarna lär kunna vänta sig en och annan tackling från sin tidigare lagkamrat.

– Jag kommer inte att hålla igen, om jag säger så. Det kommer att bli åka av, skrattar Robin Höglund.

Efter att ha spelat i VH den här säsongen har Höglund förstås också kunnat ge ledarstaben i Huddinge en hel del information om dagens motståndare.

– Det är klart att jag har lite inside-information och det vore dumt att inte delge den i det här läget. Det kan vara lite smågrejer, var man ska skjuta och så. Men det kommer nog inte vara avgörande för att vinna matchen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: