Annons:

Sök

Annons:

VH med i stort sett fullt lag i premiären: ”Jag är jättetaggad”

Phil Horskys Vimmerby möter HC Dalen i seriepremiären av Hockeyettan. Foto: Ossian Mathiasson

VH med i stort sett fullt lag i premiären: ”Jag är jättetaggad”

Efter en lång försäsong börjar Vimmerby Hockeys jakt på poäng i eftermiddag. HC Dalen är först ut.
– Vi vet hur Dalen spelar och jag hoppas att vi kan göra sakerna som vi har pratat om, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey kommer till spel med i stort sett ordinarie lag mot Dalen. Det är bara den tongivande backen Ludvig Jardeskog som finns på skadelistan då en hjärnskakning hindrar honom från spel i dagens premiär. 

– Jag räknar inte med honom på ett tag, vi får ge honom den tid som han behöver. Det är svårt att säga när han kan vara tillbaka eftersom han ska följa en lång process. Han är i alla fall inte med mot Dalen och inte heller mot Kalmar, säger tränaren Phil Horsky.

Stålberg vaktar målet i eftermiddag

När Dagens Vimmerby var i kontakt med Horsky på lördagen meddelade han att det är Jonathan Stålberg som får förtroendet i målet medan Tomas Rydén får vakta båsdörren. 

– Vi har sju backar och tolv forwards till matchen. Jag vill inte gå in på hur femmorna ser ut. Det sista bestämmer jag i morgon bitti (läs i dag), säger Horsky. 

Vad har ni gjort under den sista veckan?

– Vi har gått igenom den interna målsättningen över säsongen, värdegrunderna och hur vi ska spela. Vi har verkligen gått in på djupet och bestämt oss för vad vi vill uppnå men det stannar mellan oss ledare och spelare, säger han. 

Dalen har imponerat hittills

Resultatmässigt har Vimmerby gjort en godkänd försäsong med fem segrar och två förluster. Även Dalen har imponerat med sju segrar och en förlust. De har bland annat slagit topptippade Troja/Ljungby två gånger om. Phil Horsky har en god känsla inför dagens premiär.

– Jag är jättetaggad. Vi har haft en bra försäsong där vi har överraskat en del och imponerat på hemmais med ett bra försvarsspel. Vi står upp och spelar för varandra. På sista träningen i går (lördag) kändes det som att allt funkade bra.

Vad blir viktigt rent spelmässigt?

– Jag har sett Dalen några gånger under försäsongen och varje spelare har fått en liten film på fem minuter om hur Dalen spelar och vad vi måste ha fokus på. Om vi får till vårt spel så kommer vi vinna, säger han och lägger till:

– Vårt försvarsspel sitter, likaså styr- och anfallsspelet. Det gäller att vi har disciplin till att sätta alla moment över 60 minuter. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: