Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tuff konkurrens i Växjö – nu lånas tidigare VH-spelaren ut

Kalle Johansson lånas ut från Växjö till Oskarshamn.

Tuff konkurrens i Växjö – nu lånas tidigare VH-spelaren ut

Det råder tuff konkurrens i Växjö Lakers. Nu lånas den tidigare Vimmerbyspelaren Kalle Johansson ut till IK Oskarshamn, där han gjorde succé förra säsongen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Säsongen 2016/17 gjorde Kalle Johansson succé i Vimmerby Hockey. Backen levererade då 29 poäng på 43 matcher. Succén fortsatte med IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan förra säsongen, där Johansson gjorde 37 poäng på 60 matcher.

Efter den säsongen belönades Kalle Johansson med ett treårskontrakt med SHL-klubben Växjö Lakers. Där har det blivit begränsat med speltid och den tidigare Vimmerbyspelaren står noterad för två poäng på 18 matcher.

Nu står det klart att Kalle Johansson lånas ut till IK Oskarshamn. Utlåningen gäller tills vidare och IKO hoppas ha backen spelklar till kvällens seriefinal hemma mot AIK.

– När det blev snack om en utlåning var det bara Oskarshamn som gällde. Jag behöver speltid för att fortsätta utvecklas och jag trivdes fantastiskt bra här förra säsongen. Det är såklart i SHL och med Växjö jag vill spela i första hand, men jag är också jätteglad över att få komma tillbaka hit, säger Kalle Johansson till IKO:s hemsida.

Kunde inte tacka nej

Sportchefen Per Kenttä kommenterar lånet av Kalle Johansson så här:

– Kalle känner vi alla till och behöver inte presenteras speciellt mycket. När vi fick den här möjligheten att låna honom så kunde vi inte tacka nej. Kalle hade varit en supertillskott för alla lag på den här nivån och är som klippt och skuren för vårt sätt att spela ishockey.

Samtidigt står det klart att Oskarshamn lånar in Växjös juniormålvakt Jesper Eliasson under tiden som Adam Åhman är i väg på JVM i Kanada.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: