Annons:

Sök

Annons:

VH-spelarens förvandling – en av hjältarna i dag: ”Det känns skitbra”

Oliver Kempainen har klivit fram för Vimmerby i Allettan. Foto: Linus Johansson

VH-spelarens förvandling – en av hjältarna i dag: ”Det känns skitbra”

Oliver Kempainen är en av många Vimmerbyspelare som har tagit rejäla kliv i sin utveckling under säsongen. I de senaste matcherna har tränaren Phil Horsky öst beröm över den oömme forwarden.
– Det känns skitbra och jag känner mig pigg i kroppen, säger Oliver Kempainen, som klev fram och gjorde 2-0-målet i kvällens segermatch mot Grums.

Annons:

Vimmerby var överlägset Grums på hemmais i kväll. Trots det dröjde det nästan halvvägs in i den tredje perioden innan Oliver Kempainen satte dit 2-0-målet.

– Det var riktigt skönt. Det var ett tag sedan jag gjorde mål nu så det var roligt att den fick slinka in, säger Oliver Kempainen.

Hur skulle du beskriva målet?

– Jag fick en väldigt öppnande passning från Blomqvist (Christian) så det var bara att driva in på kassen och så hade jag tur att returen gick in.

Låg i skottlinjen

VH vann till slut matchen med 3-0. Samma siffror vann Vimmerby med mot Huddinge senast.

– Det var en lite svår match i dag och vi gjorde inte vår bästa insats. Men vi lyckades ta tre poäng och släppte inte in något mål så det var ändå stabilt får man säga. Jag tycker att vi kom ut helt okej, men sen föll vi in lite i deras tempo och det ska vi inte göra i fortsättningen. Sett till hela matchen tycker jag ändå att vi får godkänt.

Det borde hänt mer offensivt?

– Det håller jag med om, vi hamnade för mycket på utsidan. Samtidigt spelade de ett bra försvarsspel, det ska man ge dem. De låg bra i skottlinjen. De ska ha heder för det, men vi borde kunna komma in på mål och skapa mer.

”Kommer med förtroende”

Oliver Kempainen själv har utvecklats rejält den senaste tiden och varit en av Vimmerbys bästa spelare i Allettan.

– Det känns skitbra och jag känner mig pigg i kroppen. Jag har fått mycket förtroende i olika situationer och det är riktigt kul.

Du ser ut att ha bra självförtroende på isen?

– Ja, det kommer lite med att man får förtroende. Det känns som att jag är på rätt väg.

Vimmerby har inlett Allettan med att ta sex av nio möjliga poäng och är i skrivande stund tvåa i tabellen.

– Det var en riktigt sur förlust i premiären mot Tranås, där borde vi ha kunnat stänga till bättre med en tvåmålsledning. Nu har vi hållit nollan i två matcher och det är allmänt känt att vi är starka i vår försvarszon och att vi har två riktigt bra målvakter. Det är en styrka som vi alltid kan falla tillbaka på, säger Oliver Kempainen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: