Annons:

Sök

Annons:

Trodde att säsongen var över – då ringde VH: ”Blev glad”

Kevin Karlsson är ny back i Phil Horskys Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Trodde att säsongen var över – då ringde VH: ”Blev glad”

HC Dalens kvalhopp förvann i fredags och Kevin Karlsson trodde att säsongen var över. Plötsligt ringde telefonen.
– Det var Vimmerby som frågade om jag ville fortsätta säsongen. Jag blev glad och taggad, säger backen.

Annons:

Om två timmar, klockan 16.00, spelar Vimmerby Hockey en superviktig bortamatch mot bottenlaget Mariestad i kampen om att komma till playoff 2. 

VH är i stort behov av tre poäng då Tranås besegrade Kristianstad med 3–2 på lördagen och petade ner VH från tredjeplatsen. Andra- och tredjeplatsen ger direktplatser till playoff 2 och Vimmerby, som har en match mindre spelad än Tranås, ligger två poäng efter rivalen. En seger med minst två poäng skulle göra att VH har allt i egna händer inför onsdagens avgörande mot Hanhals samtidigt som Tranås möter Huddinge IK. 

Övergången blev klar sista timmen

I eftermiddagens match mot Mariestad gör backförvärvet från HC Dalen, Kevin Karlsson, debut i VH-dressen. 

– Det känns bra och kul att man kan få förlänga säsongen och spela bra hockey. Övergången blev klar under sista timmen så det var väldigt hektiskt. Jag kände direkt att jag ville fortsätta säsongen med Vimmerby när de hörde av sig, säger Kevin Karlsson. 

På fredagskvällen förlorade Dalen ett tajt toppmöte mot Kalmar i fortsättningsserien och det gjorde att hoppet om att nå förstaplatsen i stort sett försvann. 

– Man var självklart ledsen att det tog slut med Dalen. Jag åkte ifrån hallen strax innan klockan 23 och förväntade mig att säsongen skulle ta slut den 20 februari men då ringde Vimmerby och jag blev både glad och taggad på att fortsätta säsongen, säger han. 

"Skönt att vara på rätt sida"

I den södra fortsättningsserien har han gjort 11 poäng (3+8) på 16 matcher och det är en skridskoskicklig, pucksäker och producerande back som Phil Horsky får in i sitt lag. I dagens match mot Mariestad kommer Kevin Karlsson börja som sjundeback. 

Vad har du fått för bild av din nya klubb hittills?

– Det jag har fått se har bara varit positivt. Jag har alltid tyckt att Vimmerby är ett tufft och hårt jobbande lag så det är skönt att vara på ”rätt” sida nu, säger Karlsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: