Annons:

Sök

Annons:

Kempainens turliga mål visade vägen: ”Vet inte hur den gick in”

Oliver Kempainen satte turligt 1-0 i matchen mot Enköping. Foto: Linus Johansson

Kempainens turliga mål visade vägen: ”Vet inte hur den gick in”

Enköping hade ett klart övertag i den första perioden. Då klev Oliver Kempainen fram och gav Vimmerby ledningen med ett mål som knappast lär vara det snyggaste i karriären.
– Ska jag vara helt ärlig vet inte jag inte ens hur den gick in, säger VH-forwarden med ett brett leende.

Annons:

Vimmerby hade det tufft inledningsvis och Enköping kunde mycket väl ha tagit ledningen. Så blev det inte utan istället kunde Oliver Kempainen spräcka VH:s nolla efter 15 minuter och 13 sekunder. Ett riktigt slumpmål.

Det var inte karriärens snyggaste mål?

– Nä, det tror jag inte... Det har börjat slinka in några såna där nu. När man missar de klara chanserna är det gött att de där går in istället, säger Oliver Kempainen.

”Knäppte i väg den på chans”

Kempainen hade till och med svårt att beskriva målet.

– Ska jag vara helt ärlig vet jag inte ens hur den gick in. Jag såg bara att jag hade backen i en bra linje mot målvakten så jag knäppte i väg den på chans litegrann. Jag tror att den kan ha tagit på målvaktens benskydd och sen styrts upp i nätet. Det var skönt att se den gå in till slut.

Det var ett viktigt mål efter en darrig start?

– Precis. Det var skönt att vi fick första målet, särskilt här på bortaplan. Det kändes viktigt och sen lossnade det lite efter det.

”Kommer inte att upprepas”

Trots seger med 7-3 gjorde inte Vimmerby någon vidare insats.

– Det var en ganska svår match och jag tycker att det svängde lite för mycket för vår del. Så ska det inte se ut i returen hemma på fredag. Vi satte inte defensiven som vi brukar, de fick komma till för mycket chanser och det ska vi se till att ändra på, säger Oliver Kempainen.

Vimmerby släppte 36 skott enligt statistiken, det är något som inte händer varje dag.

– Jag hade dålig koll på att det var så många. Det är alldeles för mycket och det kommer inte att upprepas på hemmaplan. Det var inte den snyggaste vinsten, men en vinst är alltid en vinst. Nu har vi två matchbollar och ska se till att avgöra det här till vår fördel.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: