Annons:

Sök

Annons:

Troligen inget spel för kaptenen:

Phil Horsky har tittat på matchen mot Enköping och analyserat vad som var bra och mindre bra. Foto: Linus Johansson

Troligen inget spel för kaptenen: "Kan inte chansa med honom"

Vimmerby Hockey har ett guldläge att ta sig vidare till playoff 2. Seger mot Enköpings IK i morgon kväll och biljetten är i hamn. Men det blir troligen inget spel för lagkaptenen Jakob Karlsson.
– Jag vill inte chansa med honom, säger Phil Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey var stundtals pressat av Enköpings IK på bortais i tisdags. Till slut blev det dock hela 7-3 i VH:s favör. 

Det ger Vimmerbylaget ett guldläge. Seger på fredagskvällen ger en biljett till playoff 2. Förlust och VH kan fortfarande avgöra playoff-mötet på hemmaplan på lördagen.

– Jag har kollat matchen på video och analyserat vad som var bra och vad som var mindre bra. Det var en typisk första playoff-match. Första vinsten är viktig, men som individer måste vi hitta rätt anspänningsnivå. Vi måste släppa på nervositeten, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Är det något särskilt ni har pratat om eller tränat på?

– Vi har framför allt pratat och haft videogenomgång. Det handlar lite om att skruva i detaljerna. Mot ett lag som chansar mycket och överpressar måste man ha fokus hela tiden, man får aldrig slappna av utan måste vara i nuet hela tiden. Har vi bra fokus på detaljerna hela tiden, så kommer vi få utdelning. Vi kommer att få chanser. Mycket handlar om vad vi gör och inte om vad Enköping gör. 

Inget spel för kaptenen

Han blev inte överraskad av hur hårt Enköping kom ut.

– De var riktigt bra i början och det är ett bra och fysiskt hockeylag. De har vissa svårigheter i spelet och det ska vi utnyttja. Vi ska sätta mer press på dem, men i rätt läge. När det är chans för det vill jag att vi sätter press på dem.

Jonathan Stålberg är tillbaka i VH-laget, men det är Tomas Rydén som vaktar kassen. Däremot blir det troligen inget spel för VH-kaptenen Jakob Karlsson, som börjat träna igen efter sin handledsskada.

– Förmodligen inte. Jag har inte pratat med honom i dag, men jag vill inte chansa med honom. Han måste vara 100 procent. De som har spelat har gjort det bra, så vi ska inte chansa med honom.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: