Annons:

Sök

Annons:

VH-kaptenen tillbaka på is efter skadan: ”Blir bättre och bättre”

Jakob Karlsson har tagit bort gipset och gjort första isträningen efter handledsskadan mot Mariestad i mitten av januari. Foto: Ossian Mathiasson

VH-kaptenen tillbaka på is efter skadan: ”Blir bättre och bättre”

Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson har tagit bort gipset och i kväll gick han på is för första gången efter handledsskadan.

Annons:

Vimmerby Hockey har värvat både Saku Salminen och Alexander Henriksson den senaste tiden. 

För lagets räkning är det fortfarande några spelare kvar på skadelistan: Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Oskar Carlsson.  

Kaptenen och centern Jakob Karlsson bröt handleden i allettanmatchen mot Mariestad den 19 januari, togs till sjukhus och läkarens dom var gips i fyra veckor. 

I tisdags, drygt tre och en halv vecka efter skadan, tog han bort gipset från högerhanden. 

– Jag tycker att det går framåt för varje dag som går. Handen känns stel och svag förstås men svarar bra på träningen jag kört och det blir bättre och bättre, säger Jakob Karlsson.  

Var på is i kväll

På fredagskvällen gick han på is för första gången efter skadan och det blev av naturliga skäl utan kroppskontakt. 

– Jag var på is i 30 minuter och åkte skridskor och dribblade. På isen kändes handen sådär men det var ju första gången. Jag kommer köra på med ispass framöver och hoppas att handen svarar och blir bättre, säger Karlsson. 

Hur har det varit att stå vid av isen under skadetiden?

– Det har förstås varit tråkigt och jag tyckte att jag hade en bra formkurva innan skadan. Det var tungt för laget med många skador på kort tid men under de tre sista matcherna har vi spelat riktigt bra. Nu gäller det att vi får allt att klaffa i playoff. Jag är optimistisk och tror hårt på årets upplaga. 

När tror du att du kan vara tillbaka i spel?

– Jag tränar för att kunna vara redo för playoff, det är mitt mål. Vi får se hur det utvecklar sig. Jag känner mig i bra form fysiskt i övrigt och det är inte så mycket annat att göra som skadad än att försöka träna den övriga kroppen hårt och det har jag gjort. 

"Han är en vinnare"

På kvällens träning gjorde även Anton Carlsson sitt första träningspass på is utan kroppskontakt. Forwarden ådrog sig en hjärnskakning i bortamatchen mot Visby/Roma och har missat de två senaste matcherna.

– Det är två otroligt viktiga spelare. Anton bidrar mycket i boxplay och även offensivt med sitt skott och skridskoåkning. Jakob behöver jag inte snacka om. Det är vår kapten. Han är en vinnare och vill komma tillbaka så snabbt om möjligt. Det är kul att redan nu ha honom i omklädningsrummet, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: