Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Phil om valet att ändra kapten:

Phil Horsky ser stora ledaregenskaper i Anton Carlsson.

Phil om valet att ändra kapten: "Måste våga göra förändringar"

Vimmerby Hockey får en ny lagkapten den här säsongen. Kaptensmärket hamnar på Anton Carlssons tröja.
– Jag tycker att han är en naturlig ledare, säger Phil Horsky.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson har varit lagkapten för Vimmerby Hockey under samtliga sina säsonger för klubben i division 1. När årets säsong inleds med försäsongsmatch mot Kalmar är han inte det längre.

Anton Carlsson är ledarstabens val till ny lagkapten.

– Jag tycker att Anton Carlsson är en naturlig ledare. Han har riktigt bra egenskaper på alla sätt, både på och utanför isen. Han är en riktigt bra ledare. Det handlar inte om att minska vad "Jagge" Karlsson har gjort, men vi kände att vi ville göra den här förändringen, säger VH-coachen Phil Horsky. 

Horsky tror att Anton Carlsson kan växa i och med ansvaret.

– Man brukar säga att det bara är en bokstav på tröjan men det är lite mer än så. Anton kan leda ett lag, han kan växa ännu mer som människa både på och utanför isen och framför allt när det gäller ledarskapet. Jag tycker det är imponerande. 

Vissa kanske höjer på ögonbrynen då Jakob Karlsson fortfarande spelar kvar. Varför byta då?

– Det betyder inte att man inte kan ändra det. Det är inte hugget i sten. Det kan vara bra att byta och man måste våga göra förändringar. Det är såklart ett viktigt beslut och vi har pratat mycket om det. Vi tycker inte att det här handlar om att ta bort något från någon. Man måste göra förändringar och vi tror att den här förändringen kan vara bra. 

Hur har Jakob tagit det?

– Han var lite överraskad såklart. Men för honom är det samma sak, han sa tidigare att det här inte är det viktigaste för honom. Är man ledare så är man det oavsett. Vi ändrar ingenting i hans ledarskap. Han är prestigelös och det finns viktigare saker. Han kommer leda laget som han har gjort fantastiskt bra de senaste säsongerna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: