Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: VH FÖRSTÄRKER MED BACK FRÅN VÄSTERVIK

Vimmerby Hockey förstärker truppen med allsvenskt meriterade backen Edwin Johansson.
– Det känns kul att komma till en klubb med höga ambitioner, och det känns som en klubb som jag kan utvecklas i. Jag har bara hört bra grejer om Vimmerby, och det kändes bra från första kontakten, säger Edwin Johansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Edwin Johansson, född 1998, inledde förra säsongen med HC Dalen i Hockeyettan, men slutförde den i allsvenska Västerviks IK. Edwin Johansson är fostrad i HV71:s organisation där han var lagkapten i det lag som vann JSM-guld 2018, men han har också känt på SHL vid ett antal tillfällen.

Nu är han klar för spel i Vimmerby Hockey. Edwin Johansson beskriver sig bäst som en back med defensiva egenskaper. 

– Jag är en stor och stark back med mina specialiteter i defensiven. Jag kan spela tufft och jobbar alltid hårt, säger Edwin Johansson i ett pressmeddelande.

"Flera fina referenser"

Han blir nu den elfte spelaren att ta plats i Vimmerby Hockeys lagbygge. 

– Vi har letat efter en defensiv back ett tag och fastnade för Edwin Johansson efter flera fina referenser. Vi vet att vi får en spelare som stämplar in och gör jobbet varje dag. Det är också en fysiskt stark och vältränad spelare, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Edwin Johansson har skrivit på för ett år.

Fakta

Vimmerby Hockey 19/20:

Oskar Carlsson (kontrakt), Martin Jönsson (kontrakt), Jakob Karlsson (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Oliver Kempainen (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Tobias Fridh (ny från Tyringe SoSS), Tomas Rydén (förlängning), Oscar Walldén (ny från Djurgårdens IF), Edwin Johansson (ny från HC Dalen/Västerviks IK).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: