Annons:

Sök

Annons:

Siktade mot Allsvenskan – hamnade i SHL: ”Lite svårt att förstå”

Hampus Harlestam är redo för ett nytt kapitel i livet och i höst hoppas han göra SHL-debut. Foto: Linus Johansson

Siktade mot Allsvenskan – hamnade i SHL: ”Lite svårt att förstå”

I flera år har Hampus Harlestam haft siktet inställt på spel i HockeyAllsvenskan. Istället blev det ett dubbelhopp från Vimmerby rakt upp till SHL.
– Det är lite svårt att förstå. Det hade gärna fått vara augusti nu, säger Hampus Harlestam.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter två säsonger med Hammarby i Hockeyettan anslöt Hampus Harlestam som ett ganska osäkert kort till Vimmerby Hockey inför säsongen 2015/16. Där blev den nu 26-årige Harlestam snabbt publikfavorit. Totalt blev det fyra säsonger i VH.

– Det trodde jag inte när jag flyttade hit 2015, säger Hampus Harlestam när vi träffar honom några dagar efter att SHL-kontraktet med IK Oskarshamn blivit officiellt.

Hur kommer det sig att du stannade i Vimmerby så länge?

– Ändå sedan jag kom hit har jag känt att jag haft ett bra förtroende i föreningen. Sen har jag inte haft något intresse från Allsvenskan och jag har inte känt att jag har behövt röra på mig när jag har allt jag behöver i Vimmerby. Dessutom tycker jag att klubben har tagit kliv hela tiden.

Skrev på för Allsvenskan

Till nästa säsong såg drömmen om spel i HockeyAllsvenskan ut att slå in för Hampus Harlestam. Vimmerbys sportchef Daniel Stolt plockades till IK Oskarshamn och det stod ganska snabbt klart att han ville ha Harlestam med sig.

– Jag skrev på ett kontrakt för spel i Allsvenskan, men när Oskarshamn tog steget upp i SHL visste jag inte riktigt hur det skulle bli. Sen sa Stolt ganska snabbt att jag skulle ingå i truppen och få chansen att visa upp mig.

Litar till farten

Med andra ord ser det i nuläget ut som att han hoppar över HockeyAllsvenskan och kliver rakt upp i SHL.

Har du hunnit landa i det än?

– Det är lite svårt att förstå. Nu går jag upp på morgonen och åker till Oskarshamn för träning istället för att gå till jobbet. Det var först då som jag förstod att det är ett nytt liv som börjar.

Tvekade du någon gång på att ta chansen?

– Ja, jag satt länge och funderade på om det skulle vara rätt att fullfölja kontraktet. Samtidigt är det få förunnat att få ett kontrakt i SHL, de viftar inte med dem precis. Jag ska göra mitt bästa och om det inte räcker kommer jag att bli utlånad. Då tillhör jag ändå en SHL-klubb och kan bli tillbakaplockad. Jag har samma förutsättningar som alla andra i laget till en början så det är upp till mig att visa att jag är värd en plats, säger Hampus Harlestam.

– Mitt mål har hela tiden varit att kunna leva på hockeyn och att inte behöva jobba vid sidan av och det har jag bättre möjligheter till i SHL, fortsätter Harlestam.

Vad har du som gör att du kan lyckas i SHL?

– Det är min fart. När man går uppåt i seriesystemet blir alla spelare smartare och mer tekniska, men alla i SHL är inte snabba. Jag tror att jag kan komma långt på min fart och aggressivitet.

Pendlar till en början

Den närmaste månaden kommer Hampus Harlestam att pendla till Oskarshamn från Vimmerby. Därefter går flyttlasset under juni.

– Jag har lärt känna väldigt mycket folk i Vimmerby, både inom hockeyn och utanför själva sporten så det blir väldigt annorlunda till en början. Nu ska man lära känna nya människor och familjen ska hitta ett socialt liv.

Vad är din uppfattning om IK Oskarshamn så här långt?

– Jag kände direkt när jag kom dit att det var jätteproffsigt. Jag kan säga att jag har haft det sämre tidigare under min karriär, men inte bättre, skrattar Hampus Harlestam.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: