Annons:

Sök

Annons:

Tufft derby väntar VH efter toppinsatsen – så är läget i laget

Oscar Walldén får återigen chansen mellan stolparna i VH.-målet i Tomas Rydéns skadefrånvaro. Foto: Ossian Mathiasson

Tufft derby väntar VH efter toppinsatsen – så är läget i laget

Vimmerby Hockey har spelat många tajta matcher mot Tranås AIF genom åren. Om drömmen om allettan ska finnas vid liv krävs tre poäng i dag.
– Det har funnits många bra tendenser på sistone, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey gjorde en stark bortamatch mot Kallinge/Ronneby och bärgade två poäng efter 2–1 på straffar i onsdags. Under långa perioder hade VH bra grepp om spelet och vaskade fram många heta chanser. 

Det var en insats som imponerade, även om den stora bristen återigen var att utnyttja alla chanser som skapades.

Vimmerby är nu redo för ett derby hemma mot rivalen Tranås efter toppinsatsen, som ligger åtta poäng före VH och har en allettanplats i sina händer med fyra omgångar kvar.

– Vi är taggade och har gjort bra ifrån oss de senaste veckorna. Strukturen i vårt spel sitter ännu bättre nu och jag är stolt över utvecklingen, både som individer och som lag. Motgångar kan vara något positivt. När man går igenom en sådan fas, det syns att vi har blivit tajtare som lag, säger Phil Horsky. 

"Stolt över den resa vi har gjort"

När Vimmerby mötte Tranås på bortais i oktober och svarade för en mäktig upphämtning från 0–3 till 6–4 hade tränaren Peter Nordström precis fått sparken och två dagar senare klev Phil Horsky in som huvudtränare igen. 

– Jag är väldigt stolt över den resa vi har gjort tillsammans. Det var inga lätta veckor men vi har gjort det bra tillsammans och utvecklats på alla områden. Vi har haft många motgångar och tappat några spelare sedan jag kom in i laget men vi har ändå kommit ihop som grupp. Nu sitter strukturerna mycket bättre och det är kul att vi har fått självförtroende och utdelning de senaste matcherna, säger han. 

Vad är extra viktigt att tänka på i ett derby?

– Det kommer bli en match med mycket känslor, vi måste hitta en bra balans och få rätt anspänning. Jag hoppas att vi kommer vara avslappnade och lite hetare än vad Tranås är. För oss är det viktigt att vi håller oss till vårt spel och har samma disciplin som vi hade mot KRIF. Jag är väldigt stolt över hur spelarna spelade i onsdags. 

"Tänker på varje enskild match"

Vimmerby har sex poäng upp till Halmstad på den sista allettanplatsen så chansen finns givetvis men då ska VH också passera flera lag. Mörrum slog Kalmar på fredagskvällen, det vill säga två lag strax före VH i tabellen, och Halmstad möter jumbon Tyringe i eftermiddag. 

Hur mycket tänker du på om det blir allettan eller inte?

– Ingenting. Jag tänker på varje enskild match, försöker hålla fokus på processen och utveckla laget och individerna. Det är klart att det är viktigt att gå till allettan men för oss handlar det om tre poäng. På slutet kommer vi titta i tabellen. 

Han petar över ett visst favoritskap på Tranås. 

– De får gälla som favoriter. De ligger högre upp i tabellen men jag tycker att vi har bra chanser. 

Rydén är indisponibel

Viktige backen Oskar Carlsson saknas av privata skäl. Erik Gustafsson, lånet från Västerviks IK, är tillbaka i laget, likaså Adam Lindblad. VH kommer till matchen med sju backar och 13 forwards.

Målvakten Tomas Rydén kan inte vara med på grund av skada. 

– Han mår bättre men vi får se hur det är efter helgen. Oscar (Walldén) står mot Tranås. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: