Annons:

Sök

Annons:

Nytt fokus för VH i kvällens bortamatch

Tränare Phil Horsky och hans Vimmerby Hockey drar i dag iväg på resa till Blekinge där bortamatch mot Mörrum väntar. Foto: Ossian Mathiasson

Nytt fokus för VH i kvällens bortamatch

Förlusten mot Tranås senast innebär i princip att Vimmerby Hockeys chans till spel i Allettan är borta. Men serien går vidare. Ikväll väntar bortamatch mot Mörrum, en match som kan visa sig vara viktig för poängtilldelningen till den kommande Fortsättningsserien.

Annons:

Vimmerby Hockeys dröm om Allettan är borta, men Hockeyettan går vidare med sina sista tre omgångar.

I dag reser VH till Blekinge för match mot Mörrum – åttan mot sjuan i tabellen.

En ganska ointressant match, kan tyckas på förhand, men sanningen är en annan. Inte bara för att placeringen i grundserien avgör hur många poäng man tar med sig in i Fortsättningsserien – VH-tränaren Phil Horsky lyfter också andra aspekter.

"Kan inte slappna av"

– Vi kan inte slappna av bara för att Allettan är borta. Vi vill ta med oss en bra känsla till Fortsättningsserien, sedan arbetar vi processorienterat där vi ska ta steg för varje dag som går. När jag jämför hur vi ser ut i dag jämfört med videofilmer från början av serien har killarna utvecklats enormt både som individer och som spelare. Och så ska vi fortsätta, säger han.

Tror du det kan vara skönt för vissa spelare att nu kunna släppa pressen på att fixa Allettan.

– Nja, det vet jag inte. Vi hade ju så klart velat spela där, men kanske har det suttit i huvudet hos några spelare. Pressen på oss kommer dock mest från oss själva, inte från folk utifrån.

Hur är läget i laget inför kvällens match?

 – Målvakten Tomas Rydén är forfarande skadad och Oskar Carlsson spelar inte på grund av personliga skäl. Han kommer inte heller var med på söndag. Vi åker till Mörrum med sex backar och sex forwardar, berättar Phil Horsky.

Dina tankar om Mörrum?

– Jag har kollat deras matcher mot Halmstad och Kalmar, och det är ett lag med spets. De har en förstaline som verkligen kan skada en motståndare, men när vi kontrollerar den har vi en bra chans att vinna. Jag vet att de har frågetecken på några spelare, men vi är ett så pass bra lag över hela banan, även borta, så vi ska tänka mer på vår egen insats än på motståndarna.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: